Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, pokud budu studovat kombinovaně na Masarykově univerzitě v Brně, zda-li si budu muset sama platit sociální a zdravotní pojištění nebo ho za mě bude platit stát? Děkuji za odpověď!
pokud nebude pracovat a není ti víc než 26 let tak status studenta budeš mít a budeš mít na rok na sociální a zdrav. pojištění placené státem
Já jsem z toho už opravdu zmatená... každý mi říká něco jiného :/ 26 let mi ještě zdaleka není a budu mít spíš nějakou brigádu, takže mi stát to sociální a zdravotní bude platit, jo?
mesec.cz/... Něco málo se dočtete zde. Na MU v Brně bylo kombinované studium vždy pátek + sobota ¨2x za měsíc, jinak studenti tohoto studia byli zaměstnáni, nesetkala jsem se u této formy studia se studentem bez stálého zaměstnání.
Každá škola to má jinak. Většinou, ale při kombinovaném studiu si zdravotní pojištění platit musíte. Platit sociální povinnost nemáte. Nejlépe je zajít přímo na zdravotní pojišťovnu s potvrzením o studiu, dají Vám přesnou odpověď a nemusíte se obávat případného nedoplatku na pojistném + penále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.