Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinované studium na MU

Od: lilly1 odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych se zeptat, pokud budu studovat kombinovaně na Masarykově univerzitě v Brně, zda-li si budu muset sama platit sociální a zdravotní pojištění nebo ho za mě bude platit stát? Děkuji za odpověď!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Pokud nebudete při studiu pracovat budete si vše muset zaplatit. Jak je to s vedením na ÚP pokud budete studovat, netuším.

lilly1
hodnocení

Všude se píše totiž něco jiného, takže nevím jak to s tím kombinovaným studiem na MU je...

vir
hodnocení

0x

pokud nebude pracovat a není ti víc než 26 let tak status studenta budeš mít a budeš mít na rok na sociální a zdrav. pojištění placené státem

lilly1
hodnocení

Já jsem z toho už opravdu zmatená... každý mi říká něco jiného :/ 26 let mi ještě zdaleka není a budu mít spíš nějakou brigádu, takže mi stát to sociální a zdravotní bude platit, jo?

lidus*

mesec.cz/... Něco málo se dočtete zde. Na MU v Brně bylo kombinované studium vždy pátek + sobota ¨2x za měsíc, jinak studenti tohoto studia byli zaměstnáni, nesetkala jsem se u této formy studia se studentem bez stálého zaměstnání.

ron*
hodnocení

0x

Každá škola to má jinak. Většinou, ale při kombinovaném studiu si zdravotní pojištění platit musíte. Platit sociální povinnost nemáte. Nejlépe je zajít přímo na zdravotní pojišťovnu s potvrzením o studiu, dají Vám přesnou odpověď a nemusíte se obávat případného nedoplatku na pojistném + penále.

iz*
hodnocení

0x

Některé VŠ přiznávají status studenta (v tom případě by hradil zdravotní pojištění stát) i u kombinovaného studia. Nevím ale, zda mezi ně patří i MU.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]