Nejste přihlášen/a.
dobry den mam podobny dotaz,muj syn presroupil po 1.rocniku na jimou strední skolu.hlavne kvuli fotbalu v prubehu roku se mu stal uraz a nyní hrat nemuze.je mu 18.let a tak jsem se chtela zeptat jestli by bylo rozumne se vracet zpet na puvodni skolu.a jestli by byla moznost nastoupit na tu puvodni skolu kdyz tady na ty ma rok a pul za sebou..a navíc nastali u nas v rodine jiste zmeny a ja nejsem schopna financovat tuto skolu protoze neni vmíste bydliste.je mi trapne se takto dotazovat ,ale nevim skym bych se mohla poradit.predem moc dekuji,a omlouvam se za to ze jsem se nepředstavila.
Já si myslím, že v tomto případě, kdy Váš syn nemá problémy s učením, není už závislý na fotbalu a je to škola stejného zaměření, bude nejlepší informovat se přímo na té původní škole. Školy mají zájem získat co nejvíce žáků, protože na každého žáka dostanou dotaci z rozpočtu. Takže pro konkrétní informaci bych zašla do školy v místě bydliště. A také Vám řeknou, co mu mohou v případě souhlasu přestupu uznat ze studia na té současné škole. Jestli to dobře chápu z Vašeho dotazu, tam dneska už je ve třetím ročníku a to by bylo možná škoda školu měnit, pokud celkem prospívá a nemá problémy s učením. Dojíždění je sice v dnešní době čím dál dražší, ale určitě bych se snažila to nějak zvládnout a soustředila bych se raději na úspěšné dokončení studia. Konečně i syn by mohl nějakou brigádou ty výdaje na dojíždění trochu zredukovat. Tak ať Vám to dobře dopadne!
omlouvám se špatně jsme si rozuměli.. můj syn je ve druhém ročníku.A to proto že odešel z glaverbelu(obor:management obchodu) a teď by se tam chtěl vrátit. Ale on tvrdí že ho tam nevezmou na zpět.Tsdy na tom oboru mu na kterém je nyní mechanizace a služby nejdou ruční práce(obrábění,svařování, atd.)Chtěli by jsme se zeptat jeslti by to šlo aby nastoupil na původní šklu kde začínal do druhého ročníku, protože odešel za tím fotbalem a tam nebyl žádný obor vyhovující , a proto šel do prvního ročníku.
předem děkuji za odpověď
Nevím, zda Vám něco ještě poradí další. Ale já jenom mohu znovu zopakovat, že v tomto případě bych osobně jednala s vedením původní školy. Jenom tam Vám mohou říct, zda Vašeho syna vezmou zpátky a za jakých podmínek. Je vlastně plnoletý a skoro tři roky má za sebou bez nějakého výsledku. Pokud by to na původní škole nevyšlo, měl by nastoupit alespoň na nějaký učební obor, kde by mu event. uznali třeba jenom jeden rok z té současné školy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.