Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se Vás zeptat, je špatné že mám na vysvědčení 5 trojek. Chodil jsem do 6 třídy. Teď jdu do 7 třídy. Na konci šesté třídy (teď v červnu) jsem dostal 5 trojek, 2 dvojky a jinak samé jedničky. Můj kamarád mi říkal (Je mu už 23), že měl úplně stejné vysvědčení jako já a v sedmé třídě měl do konce 2 čtyrky, ale v osmé měl pouze 4 trojky. Já vím že v osmé třídě je to nejdůležitější. Mám strach že je to špatné vysvědčení a že ze mě nic nebude. Snažím se a učím se docela rád. V 1 a druhé třídě jsem měl samé jedničky. Ve 3 už 2 dvojky. Ve 4 třídě 3 dvojky a 1 trojka. V páté třídě 3 dvojky a 3 trojky a teď v šesté 5 trojek a 2 dvojky. Rodiče říkají, že je to dobré vysvědčení a že je to průměrné a že nemusím bát, tak se ptám Vás! Co myslíte?! Chci mít dobré známky!
Je mi 12 let, za měsíc mi bude 13.
Byl jsem v šesté třídě a teď 3.září.2012 (Pondělí) jdu do sedmé třídy.
Děkuji za odpověď.
Ano, je to dobré, průměrné vysvědčení. Ber to tak, že všichni nemůžou být jedničkáři. Já měla dokonce v 7. třídě čtyřku z matiky, která mi zůstala až do konce střední. Hlavně, když jsou vaši spokojení, protože znám dost rodičů, pro které jsou známky tak důležité, že tím dítě trpí.
Máš ale pravdu, že na konci osmičky jsou známky důležité proto, že ti mohou pomoci při přijímačkách na střední školy. Proto by ses měl snažit a v předmětech, ve kterých nejsi moc dobrý, zabrat Když se snažíš a učíš se docela rád, tak věřím, že to dáš
Jinak nenech se ode mne zmást tím, co je dobré vysvědčení. "Dobře" je ve škole za tři, takže jak jsem řekla, průměr
Díky, Askmenow, málem jsem tazatele uvedla v omyl
Není to tragické, ale dobré vysvědení to rozhodně není. Pokud ty sám chceš lepší známky, prostě na sobě zapracuj. Co vzpomínám na základku, takovéhle známky měli spíš ti slabší, nebo flákači (klidně i chytří, kteří na to prostě kašlali.
Osobně jsem měla v šesté třídě tuším jednu dvojku, v sedmé tuším dvě. Za dobré jsem brala vždycky to, když člověk měl víc jedniček, než dvojek a ideálně žádnou trojku, maximálně jednu.
doplněno 31.08.12 20:23: Ale rozhodně to není nic tragického. Podle mě je důležité, že chceš dobré známky a zapracuješ na nich. Doporučuji se začít pořádně snažit, ani ne tak kvůli známkám, ale protože uvidíš, na co máš a na co třeba ne, a bude se ti lépe vybírat za pár let střední. A průměr v osmičce taky pomůže
Martinaa - já jsem upřímně začala psát dřív, než jsem viděla vaši odpověď To je to, no... Ve škole se říká "dobrá" trojce, a mě to nikdy na základce a na střední nebylo "dost dobré" :D
nejseš zrovna hvězda, ale nemusíš se z toho nějak stresovat. Podsttaný je udělat dobře další ročníky a hlavně být aspoň o něco málo více úspěšný na střední, kterou bys měl vybrat tak, aby tě to opravdu aspoň trochu bavilo. Jinak budeš možná i propadat. Jinak v další třídě si dej závazek maximum 3 trojky, a je to naprosto OK.
Víte mě rodiče říkají, že nejsem sice Einstein, ale že to přežiju a že všechno prolezu bez problému. Víte nechci Vás tím zatěžovat, ale moje sestra mi pomáhá každý den. Učím se neustále a mám strach ze špatných známek. Kolikrát kvůli tomu brečím. Všichni mi říkají, že jsem fajn kluk a že se učím dobře a že mám průměrné vysvědčení. Jak už jsem mohl psát mému kamarádovy je 23 když byl na ZŠ, tak měl úplně stejné známky jako já. V sedmé měl dvě čtyřky a v osmé měl 4 trojky a vystudoval SŠ a má dobré povolání a přemýšlí, že půjde na VŠ, ale to asi ne. Chci taky SŠ. Snažím se každý den a známky si zlepšuji.
Pokud tě to uklidní, já se na SŠ dostala se čtyřkou z matiky a dvěma trojkami. To, co mi ubraly známky (neměla jsem ani jeden bod za prospěch, jsem nahnala přijímačkami, které se mi povedly. Na VŠ jsem se dostala taky, dokonce hned na tři.
Nejsem na to bůhvíjak pyšná,taky nejsem Einstein, a nikdy jsem nebyla na učení. Dnes už to ale není tak, že na střední se dostanou jen jedničkáři.
Když budeš makat, na dvě trojky to v pohodě vytáhneš, a dvě trojky už jsou daleko lepší
Taky myslím, že se na střední dostaneš. Když se zase podívám zpátky na svoji záklaku, na střední šli v podstatě všichni, kromě dvou případů ze třídy, kteří snad od páté třídy tak tak prolézaly se čtyřkama snad ze všeho, z čeho šlo, a tu a tam dělali ěnjaký reparát (ti šli na učňáky, upřímně nevím, jak dopadli). Ostatní všichni šli na střední škol, a kromě jednoho, co toho nechal, i úspěšně odmaturovali. I ti se známkama, jako máš ty. Na střední je výhoda, že když ji správně zvolíš, některé předměty, které ti dělají největší potíže, budeš mít třeba jen rok, dva...
doplněno 31.08.12 21:03: Jinak tvé velké plus je chuť se zlepšovat, s tím to dotáhneš daleko
Neznám tě, takže nedokážu posoudit, jestli v tvém případě jde o průměrné, dobré vysvědčení nebo méně dobré. Průměr známek sám o sobě nic neříká (proto je i při klasifikaci v pololetí a na konci roku pouze jedním z kritérií, z nichž učitelé stanoví výslednou známku). Pět trojek na vysvědčení může být u někoho vynikající prospěch, u jiného ostuda (pokud se např. celý rok flákal, přestože "měl na víc").
Moje sestra ukončila před mnoha lety první ročník střední školy s osmi čtyřkami. Co myslíš, byl to dobrý prospěch nebo špatný? Na první pohled to moc dobře nevypadá. Když se ale dozvíš, že kvůli onemocnění ledvin zameškala skoro polovinu školního roku, že jí všichni profesoři doporučovali ročník opakovat, a ona že se přes všechny rady rozhodla ročník dokončit (nechtěla ztratit rok), vypadá to už trošku jinak, že?
Známky o nikom nic nevypovídají, neřeknou, jestli jsi pilný, chytrý, líný, odpovědný, jestli se na tebe mohou rodiče nebo kamarádi spolehnout, prostě nic. Říkají jenom to, že jsi v konkrétním školním roce dosáhl určitých výsledků.
Při přechodu z prvního na druhý stupeň jdou známky zpravidla trochu dolů (podobné to pak bývá po přechodu na střední školu). Žáci si zvykají na nové učitele i spolužáky, učí se, že s každým musí jednat trochu jinak, i systém přípravy se poněkud mění, učivo i úkoly jsou náročnější, ...
doplněno 31.08.12 21:14:Doplnil jsi, že se učíš neustále, a že máš strach ze špatných známek.
Pokus se ten strach odbourat, nebo alespoň zmírnit. Strach hodně svazuje, takže pak můžeš na učitele nejistě, což se promítne do výsledku (nemusíš pak přes sebelepší přípravu dosáhnout lepšího výsledku)
Učíš-li se neustále, a pomáhá-li ti s učením sestra, je možné, že něco děláte špatně. Co děláš po příchodu ze školy? Sportuješ? Jak vypadá tvá příprava do školy?
Mám hodného učitele, který říká že se nemám ničeho obávat, že jsou i horší vysvědčení. Já chci dosáhnout toho nejlepšího. Měl jsem mít z Anglického jazyka 2, ale poslední den jsem něco popletl a učitel mi dal 3. Učitelé říkají, že jsem se hodně zlepšil v Přírodopisu a v Angličtině. A neustále se zlepšuji v různých předmětech.
Přečti si ještě, co jsem k odpovědi výše doplnila.
A k tomu učení: Názvy předmětů, základních a středních škol se píší s malým počátečním písmenem.
A nerozumím tomu, že´s poslední den něco popletl a dostal o stupeň horší známku na vysvědčení. Známka na výročním vysvědčení by měla hodnotit minimálně celé pololetí, ale spíše celý rok.
Ano
No, asi opravdu nejsi žádný "génius", ale vysvědčení máš slušné. A zaujalo mne, že Tvůj dotaz je bez větších gramatických chyb. Nemůžou být všichni inženýři, kdo by potom pracoval. Myslím, že máš velmi slušnou šanci na dobrou práci a spokojený život, držím Ti palce!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.