Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych přejít na jinou střední školu, protože ta, na kterou chodím, mě nebaví. Otec to ale nedokáže pochopit a pořád mě nutí, abych tu školu dodělala. Ale je marné mu říkat, že se nechcu zbytečně další 3 roky trápit na škole, co mě nebaví. Chci přejít včas, dokud není pozdě a začít prvák jinak, se zájmem. Já už nevím jak mu to vysvětlit.
Zamyslete se nd tím co Vám OA nebo HŠ dá do dalšího života. není to jen o škole,ale o budoucnosti po ní.Z jakou školou budete mít po ukončení studia větší šanci na trhu práce?Co byste chtěla po škole dělat?Není to i tím že je ta HŠ lehší na učení? Já nevím,ptám se. Já mám syna a také jsem při výběru školy prosazoval tu těžší,protože vím že na ni má a chci aby z něj něco bylo a měl se v životě dobře.Berte to tak že rodiče schválně netrápí své ratolesti,tedy pokud jsou to narmální rodiče.Zkuste mi odpovědět na ty 3 otázky.
Já jsem na obchodku šla jen, že to mám blízko a že si to otec přál ( abych měla klid ). Ale mě matematika nebaví, účetní ze mě nebude a on chce, aby ze mě něco takového bylo. Jenže mě vždy bavily jazyky a když slyším holky, co jsou na hotelovce, že by to bylo něco pro mě, tak vím že mají pravdu. Udělala jsem chybu, že jsem nešla za svým snem, ale za tím, co chtěl otec. Já vím, že pozdě. Myslí si, že se tam budu trápit, budu pořád na nohách, domů budu jezdit pozdě (na intr mě nepustí) a prostě vždy najde nějaké proti.
A má pravdu s tím že budete stále na nohách,a intr? bojí se o Vás,nedivte se mu,budete stejná až budete matkou. Jinak co třeba cestovní ruch,nějakou jinou jazykovou školu,nejdete tam jen kvůli kamarádkám?I na hotelovce se učí matematika a to je základ.Zkuste najít kompromis a podívat se po jiné škole,co by se zamlouvala Vám i jemu. Myslím si že to s Vámi myslí dobře.Co máma,je na Vaší straně nebo otcově?
Kvůli kamarádkam ne. Chci to kvůli sobě.
Já vím, že až budu matkou, tak budu mít o dítě strach. Ale na druhou stranu bych chtěla, aby dělalo to co chce. Každý má na to právo si zvolit, čím chce být. S matematikou počítám, ale není tam tam často a tak těžká. Nejbližší hotelovka je 50 km daleko, když mě nepustí na intr tak musím dojíždět. Já vím všechno, že budu ráno vstávat, chodit pozdě domů a do toho se učit. Ale já chci hlavně dělat to co mě baví a ne co baví jeho.
Víte,já Vám nedokážu poradit jak přemluvit otce,jestli je to hlava dubová nebo není. jen Vám řeknu že když jsem se já rozhodoval mezi školami ,otec mě chtěl dát na jednu a já si vydupal tu svou,nechal mě jít svým směrem. Stále říkal že to je škoda. Dnes bych mu rád řekl že měl pravdu a já ho měl tenkrát poslechnout,ale už to nejde.Už tady není.
Zkuste třeba třídní učitelku,nevím jak se učíte,třeba by ona mohla pomoct a promluvit si s otcem,že tato škola pro Vás není.Zkuste školního poradce,pokud ho tam máte.Nikdy není pozdě. Hodně štěstí.
Domiss, jestli si myslíte, že se na hotelovce vyhnete matematice, ekonomice nebo účetnictví, tak se šeredně pletete. Brácha hotelovku má (já mám obchodku) - takže můžu srovnávat. Všechny tyto "předměty z obchodky" tam měli. Navíc si myslím, že by vás nenechali přestoupit rovnou do druháku.
Navíc - z obchodky přece nemusíte být jenom účetní. Přemýšlela jste o vysoké škole? Já šla po škole studovat ekonomickou VŠ a řeknu Vám, že lidi z hotelovky se tam dost plácají. Raději budete servírka? - tak to OK.
Pokud Vás baví jazyky, není problém se přihlásit do nějakého kurzu nebo letní školy atd. Mám osobní zkušenost, že hodně záleží na učiteli. Když přestoupíte, třeba budete mít ještě horšího učitele a z jazyků budete nešťastná...
OA poskytuje širší vzdělání než hotelová škola, která je zaměřena jen na určitý typ provozu. Po ukončení OA budeš mít více možností uplatnění než po absolvování hotelové školy. I z ní sice bys sice mohla jít pracovat do jiného oboru, ale musela by sis toho více doplňovat.
Otec to myslí dobře, chce ti poskytnout takové vzdělání, které ti v budoucnu umožní širší uplatnění. Čas, který neztratíš dojížděním, můžeš věnovat svým kamarádkám, zájmům a třeba i studiu cizích jazyků.
No...je tu takový problém, že jsem neudělala reparát z matematiky. A chci přejít jinam a klidně si tu samou matiku procvičila ještě jednou, ale ne tak často. Hlavně nechci vidět mé bývalé spolužáky nade mnou...
Ahá, tak už tu máme ten pravý "problém"... Proboha, jste skoro dospělá, až se Vám nebude dařit v práci, ve vztazích, taky UTEČETE? Nejsnadnější, ale nejhorší a nejzbabělejší řešení...
Každý svého štěstí strůjcem...
A když bude nespokojená s učitelkou matematiky na hotelovce? Půjdete na zemědělku, pak na kadeřnici... Mám jednu takovou kamarádku, která nevěděla co by, a zatímco já dělala státnice na výšce, ona ještě ani nematurovala... ve 22 letech.
domiss - jedinný důvod tvého přestupu je tvůj stud, že jsi propadla a tvé spolužáky budeš potkávat. Teď budu protivná - matiku ti nedají zadarmo ani na jiné škole, takže sedni ke knížkách a šprtej a šprtej tam kde jsi, tedy na ekonomce.Vypij si tu ostudu až do dna. Otec má pravdu. Jazyky můžeš studovat i při ekonomce.
Za rok po přestupu by jsi mohla příjít s touto samou variantou, že matiku jsi neudělala a že chceš jít na jinou školu ...A nebo - dodělej ekonomku a pak při práci můžeš studovat hotelovku, to už budeš finančně zajištěná a otec určitě nebude mít výhrady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.