Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat jsem na 3 letém učebnim oboru a rád bych si později udělám maturitu aby mě pustili na nástavbu načem hlavně záleží na známkach z druháku a ze třetáku? a můžu si jí dělat třeba na jiný škole?
V případě pokračování na stejné škole asi bude záležet na prospěchu.
Po získání výučního listu je ale možné studovat i na jiných školách a tam si během 2 (denní studium) nebo 3 (dálkové studium) let doplnit maturitu. Po maturitě lze jít na vyšší střední školu nebo na vysokou školu - stejně jako z "klasického" čtyřletého studia.
doplněno 29.08.12 22:25:Jak kde, někde stačí jenom předložit výuční list a přijímací pohovor (spíše se zjišťuje motivace ke studiu, než že by šlo o zkoušky).
Ale záleží na té které škole.
jestli mohu radit , zařiď si přestoupení na 4letý obor s maturitou , já to plánoval jako ty a pak už jsem si nástavbu neudělal , nyní nad tím uvažuju po cca 15 letech . Nic neodkládej .
já jsem to spíš chtěl jako nejdřív si udělám učnák a po učnáku maturu takhle to chtěla prej uděla tmoje setřenice coje ted na 4letym oboru obchodní akademie
jak říkám ,taky jsem to tak chtěl udělat ,ale pak jsem šel do práce a už jsem nechtěl do školy . Nech si poradit a požádej o přestoupení , ušetříš čas. Nyní mě to hrozně štve a dodělat dálkově bude pěkná dřina .Škoda , že mě nikdo nenutil nyní toho hrozně lituju .
Čím se učíte a co byste rád dělal v budoucnu?
doplněno 30.08.12 00:02:Tak co to po získání výučního listu zkusit na cestovním ruchu nebo na hotelovce? Jestli se nemýlím, je možné navázat maturitním studiem i na obor cukrář.
doplněno 30.08.12 00:03:Je dobře, že se zajímáte takhle dopředu, budete mít víc času na rozhlížení i na rozhodnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.