Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setiny sekundy

Od: keysse odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mohl byste mi někdo poradit, zda mám tuto větu správně? Jde mi o ty setiny sekundy ;)

"..Porazila své soupeřky o 3.35 setin sekundy.."

Můžu tam opravdu napsat těch 3.35 setiny sekundy? Popř. jak jinak to napsat? :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud by to bylo takto napsané, pak setiny by tam byly dvakrát - poprvé číslovkou, podruhé slovy. Správně to lze napsat takto: ... o 3,35 sekundy nebo zkráceně ... o 3,35 s. A výraz by se četl ...o tři celé, třicet pět setin sekundy.

mowla*
hodnocení

2x

Myslím, že je to správně - ale volil bych raději "o 3 celé a 35 setin sekundy"...

;)

Já taky. On hnidopich by mohl říci, že 3,35 setin jsou 3 setiny plus 3 tisíciny plus 5 desetitisícin. Já se omlouvám, ale jsou lidi, kteří hledají na dlani chlup a někteří ho tam i najdou.

amelikaame*
hodnocení

0x
Ja bych napsala o 3.35 setiny sekundy

k2
hodnocení

0x

Podle mne je tam samotne slovo setin(y) nadbytecne. Samo cislo 3,35 je v mluvene forme tri cele tricetpet setin, jen se vetsinou to setin (desetin, tisicin...) nevyslovuje, proste vim, ze 2,1 je dve cele jedna(destetin).

Tahhle to pusobi jak spojeni LCD display.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma setina sekund
Otázky na téma setina sekundy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]