Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvyšší hora Itálie

Od: aaa* odpovědí: 2 změna:

Ahojte...

Prosím vás jaká je nejvyšší hora Itálie? Mám 3 zdroje

- podle paní učitelky ze zeměpisu je nejvyšší hora Grand Sasso

- podle wikipedie je nejvyšší hora Mont Blanc de Courmayeur ( cs.wikipedia.org/... to je hora ,která se nachází 0.5 km od samotného Mont Blancu a prý leží více v Itálii (4748m. n. m.)

- podle jiných stránek... Mont Blanc (4810m. n. m.)

Tak jaká? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejvyšší hora v Itálii je Mont Blanc, leží na hranici mezi Itálií a Francií. Mont Blanc de Courmayeur je druhá nejvyšší hora Alp, je rovněž hraniční horou mezi Itálií a Francií. Výšku Mont Blanku udávají různé prameny různě - od 4807 do 4810m. To není nic neobvyklého, záleží to na metodě a přesnosti měření. Já jsem zažil několik údajů o výšce Mont Everestu a dokonce se "měnila" i výška Sněžky (dříve 1605, není 1602 m).

Hora Gran Sasso má pouhých 2912 m, je však nejvyšší horou pohoří Apeniny.

kagan
hodnocení

0x

Ahoj všem, dnes jsem asistoval dceri pri referatu ze zemepisu. Referat je o Italii. Ona nasla, ze nejvyssi horou Italie je Mont Blanc. Rekl, jsem, ze to tak není a šel to zkontrolovat na mapu. A skutecne Mont Blanc lezi ve Francii: google.cz/... stejne jako ta druha hora MB de Courmayeur (názvy jsou typicky francouzske). Hledal jsem dal a nasel nejvyssi horu Svycarska: Dufourspitze. Leží sice nedaleko hranice s Italii stejne jako Mont Blanc, ale porad ne v Italii ani na jeji hranici. Hned opodal lezi 5. nejvyssi hora Alp Signalkuppe google.cz/... A ta lezi skutecne na hranici. Tedy i v Italii. Meri 4554mnm.

Brat Wikipedii jako spolehlivy zdroj dost dobre nejde. Krome toho, ze se plete v poloze tech vrcholu a radi je nekam, kam nepatri, tak tu v nekterych zdrojich chybi i Signalkuppe v seznamu nejvyssich hor... Nedaleko Signalkuppe je Zumsteinspitze 4563mnm. Vrchol vsak lezi na uzemi Svycarska.

Mně tedy vychazi jako nejvyssi vrchol Italie Signalkuppe. Porovnal jsem 5 nejvyssich vrcholu Alp. A az ta 5. hora lezi skutecne aspon na hranici Italie.

Filip

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]