Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerušení - ukončení studia?

Od: girel odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně přerušení nebo ukončení studia na SŠ. Bohužel jsem se před maturitou dostala do životní situace, při které jsem školu nezvládla. Mohli byste mi prostím poradit, jestli je lepší studium ukončit nebo přerušit? Až se situace v mém životě dá nějakým způsobem do pořádku, určitě bych si chtěla maturitu dodělat. Mám 3 ukončené ročníky .Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jsou školy, kde si lze dodělat pouze poslední ročník dálkově? Nebo jakým způsobem se následně bude dát maturita dodělat? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji moc za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Podle mě, chcete-li maturitu v dohledné době dodělat, je lepší studium přerušit. Ale řešila bych to přímo s vedením Vaší školy. Každá škola nemá možnost dálkového studia. Proto se obraťte přímo na ně, je poslední týden prázdnin, už určitě ve škole jsou.

figurek*
hodnocení

1x

radím přerušit. Zajděte do kanceláře školy a vysvětlete, co se vám stalo a co máte v plánu. Tam vám dají fundovanější odpověď.

Ukončení studia obvykle znamená definitivní a nevratný konec.

hodnocení

0x

Je to velíká škoda, obzvlášť, když to byl poslední rok a maturita na dosah. Nešlo by udělat si maturitu nyní na podzim?

Školu v žádném případě neukončujte, zůstanete tak jen se základním vzděláním a to při hledání práce není nejlepší. Pokud chcete, tak na rok přerušte. Ale věřte, že člověk strašně rychle zapomíná a bude se Vám hůř připravovat na maturitu, než letos se spolužáky, které už jste dobře znala. A co budete ten rok dělat? Kde seženete práci? Co zdravotní pojištění? A pokud byste i práci sehnala, zase pak nebudete mít tolik času na přípravu k maturitě. Je to celé na houby. Raději bych se opravdu pokusila za každou cenu odmaturovat nyní, v podzimním termínu.

SŠ lze dělat dálkově. Ale tehdy, pokud už má člověk něco za sebou, nějaké vzdělání, buď je vyučen, nebo má už jednu SŠ a studuje další - nástavbu.

Manžel, vyučený automechanik, studoval večerně 5 let Střední automobilní průmyslovou školu, na 5 let a při zaměstnání. Do 14 hodin dělal, od 15 do 20 3 x týdně studoval. Legrace to rozhodně nebyla a to jsem mu ještě hodně pomáhala, zvláště s češtinou a ruštinou.

Já studovala dálkově pedagogickou. Ale je to opravdu daleko náročnější a těžší, pokud při tom člověk ještě musí pracovat. Přeji rozumné rozhodnutí a úspěšné složení. Byla by škoda těch promarněných let! Jaga.

aman
hodnocení

0x

Určitě školu dokončit. Vyhodit 3 roky života je přece zbytečné, ne? Životní situace? Jestli tě nějakej ubožák přivedl do jinýho stavu, tak je to nepříjemná situace, ale škola se dá dokončit i tak. Horší situaci si nedokážu představit. Ještě nějaká nemoc jako rakovina. Každopádně dodělej maturitu. Můj spolužák udělal maturu za 7 let, ale udělal jí a je na tom společensky jinak docela dobře, měl docela dobrou práci jako programátor. Měl manželku a byl docela v pohodě. Nyní je na tom možná ještě lépe. Taky byl ve velké nepříjemné životní situaci, ale zvládl to. Nyní už nevim jak si žije, ale tu maturu udělal :) . Potom můžeš jít třeba i na VŠ :) . Držim palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]