Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se zápisným na VŠ?

Od: mati* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jsem už z toho hodně zmatený. Co je myšleno ZAPISNÝM? Školným jsem chápal, že je myšlen poplatek za každý semestr dejme tomu 5-6 tisíc. Jakmile se přihlasím na 3-4 školy platím za přihlášku 290 někde 590 korun. To zůstává pokud chápu.. A zápisné platím až po rozhodnutí se na kterou školu půjdu, také za každý semestr nebo pouze jen jednou? Děkuji, jsem už toho zmatený. A popravdě už se v tom nevyznám.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

di*
hodnocení

1x

Má to jak která škola. Za podání přihlášky platíš od 290 - 590, podle školy, může být i jiné rozmezí. Za každou přihlášku zvlášť.

Zápisným se myslí to, že pokud se dostaneš na školu o kterou máš zájem, budou po tobě chtít peníze třeba ještě před tím, než půjdeš na zápis. Vím, že to má např. UHK ale na některých školách to zas vyžadováno není.

askmenow*

Tazatel asi myslí zápisné, které mělo být uzákoněno. To byl divný paskvil a každou chvíli se měnil (logiku dávala jakási částka zaplacená po zapsání na školu, jadnou z variant bylo i zápisné každý semestr - prostě jen přejmenovali školné). Pokud vím, to je vše zatím odloženo.

skye*

Ne odloženo, má to prý určitě platit od příštího roku, ale v podstatě nikdo neví, jakou to bude mít podobu.

askmenow*

No tak nějak jsme to myslela. původně totiž chtěli, aby s eplatilo už v tomto říjnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]