Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ISIC a Student karta

Od: frosti* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chci se zaptat na rozdíl mezi ISIC kartou a student kartou. S ISIC kartou můžu uplatňovat slevy ve vybraných obchodech, jízdenky se Student Agency atd... A s kartou Student můžu využívat jen klasické slevy (stejně jako tomu bylo na střední škole) např. studentské vstupné nebo se to na vysokoškoláky nevztahuje? Nebo i na tyto obyčejné studentské slevy musím mít ISIC licenci? Předem děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Ahoj, o student kartě jsem nikdy neslyšela a ani google mi na první cuknutí nic nenašel. Co přesně myslíš? Nějakou kartičku vydanou školou?

Jinak je to tak, že vždy záleží čistě na tom, co ti kde uznají. Takže třeba když jsem já s ISICem a kamarád s jakousi studentskou průkazdou jejich školy šli do kina, studentský lístek muneprodali. Do galerie a cca mesíc později ale ano...

doplněno 19.08.12 17:04:

No, třeba na mojí vysoké škole je to tak, že buď si můžeme nechat udělat kartu ISIC, ovšem upravenou tak, že je v ní čip, který nám otevírá dveře do školy, lze na něj nahrát peníze na placení obědů atd. A ta ročně stojí tuším 250,- - nebo si můžeme nechat zdarma nechat udělat kartu studenta, která umoˇžnuje to,c o potřebujeme ve škole - tedy ty obědy, odemykání dveří atd. Ale neumožňuje, na rodíl od ISICu čerpání slev tam, kde to s ISICem lze. Jen občas jí nekdě, v galerii a tak uznají na studentské vstupné.

Osobně si myslím, že se ISIC vyplatí. Sice je roční licence tuším 250 KČ, ale u některých bank, pokud máš studentský účet, ti každý rok, pokud přineseš ISIC, dají na účet 200,-, takže se ti to vlastně skoro celé hned vrátí. A já dost využívám i některé speciální ISIC slevy. Ve větších městech je toho halda. Třeba v Luxoru na knihy, je to tuším 10%, V NĚKTERÝCH RESTAURACÍCH A HOSPODÁCH A TAK...

doplněno 19.08.12 17:05:

caps lock jsem zmáčkla omylem, pardon ;)

frosti*
hodnocení

No měla by to být stejná karta akorát místo ISIC by tam mělo být napsáno Student. Bohužel nám u zápisu žádné podrobné informace nikdo neposkytl a na webovkách školy se toho taky moc nedovím. Až si půjdu pro kartu, tak se na vše zeptám a děkuji za odpověď :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]