Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravný test - gon. tvar... je to dobře?

Od: akr* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny rádce.

Za nedlouho dělám opravný test z matematiky.

V příloze zasílám fotografii vypočtených dvou příkladů. Pokud někdo ovládá matematiku dobře a má chvíli čas, prosím o překontrolování. Rád bych věděl zda-li je to vypočteno dobře, ať se to neučím špatně.

Mockrát děkuji!

Opravný test - gon. tvar... je to dobře?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Výsledky jsou dobře, snad bych měl trochu formálních připomínek.

U toho goniometrického tvaru bych |a| psal důsledně vevvaru 2*sqrt 2 místo sqrt 8 (sqrt jako square root - druhá odmocnina). Zároveň se tím vyjasní ten výpočet sinu a cosinu. Při mých blbých očích to úplně s jistotou nepřečtu, ale řekl bych, že tam máte ve jmenovateli dvě různá vyjádření té absolutní hodnoty, a mezi nimi rovnítko. To je celkem srozumitelné, ale formálně je to ne zcela čisté; když budete používat ten druhý způsob, takový problémodpadne. (A na závěr cos α i sin α bych taky raději napsal v usměrněném tvaru jako odmocnina ze dvou děleno dvěma, i když jedna lomeno odmocnina ze dvou je samozřejmě taky správně.)

hodnocení

0x

Mně se na to na obrazovce blbě kouká, vytisknu si to a ozvu se (třeba mě zatím někdo předběhne?)

akr*
hodnocení

Super, budu rád! Děkuji

akr*
hodnocení

¨Děkuji.

Jak se přišlo u druhého příkladu na to, co je v kroužku? Je k tomu nějaký vzoreček? Jak se přišlo na ty čísla?

Děkuji

Opravný test - gon. tvar... je to dobře? #2

To je vzorec pro řešení kvadratické rovnice, ale dá se snadno odvodit. Já to ještě napíšu podrobněji, ale tď mám nejvyšší čas venčit psa.

doplněno 17.08.12 13:26:

Rovnice:

ax² + bx +c = 0

má řešení Č/J

kde Č(itatel) = -b ± sqrt D, J(menovatel) = 2a, D je tzv. Diskriminant (D = b²_ 4ac)

Nejjednodušeji se to odvodí pro případ a = 1 doplněním na čtverec (mohu to rozepsat, ale je to třeba na Wikipedii)

doplněno 17.08.12 17:48:

napsal jsem to trochu nepřehledně kvůli tomu, že to v editoru poradny lépe neumím (zlomková čára), tak přidám, obrázek toho vzorečku. Mám napsat taky odvození?

Opravný test - gon. tvar... je to dobře? #3

akr*
hodnocení

Stačí,stačí děkuji!

akr*
hodnocení

Ohledně příkladu v druhé fotografii.

U zkoušky příkladu je pak číslo "56" jak se na něj přišlo (pokračuje to: 56 + 4 - 32...)? převedením zlomku? Popř. jak?

Děkuji

Já mezitím na týden odjel, takže už asi jdu s křížkem po funuse, nicméně: těch 56 je prostě vyčíslení výrazu (x+6)!/(x+4)! po dosazení x = 2, tedy 8!/6! = 8*7 = 56.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]