Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
V Září nastupuju na internát do přerova... Neumím si vůbec představit jak to tam chodí :D Vždycky jsem byla věčinou doma a na tábory nechodila. Takže mám docela strach jak to tam zvládnu. Co by jste si tam vzualy navíc? Jak je to s kroužkama , jsou nějaké poviné? Já bych chtěla jítz v Září na atletiku takže si docházku asi prodloužím. :D Mám ale docela strach že mě internát zničí :D děkuji za odpovědi.
Neboj se nic, nezničí... Na intru je spousta studentů a jsou v pohodě. Např. můj syn by mohl dojíždět, ale nechce a raději je tam... Prý má větší svobodu, spoustu kamarádů a kamarádek...
Při nástupu obdržíš něco jako školní řád, který musíš podepsat a řídit se jím - více-méně. Dneska je to jiné než dřív, vycházky bývají každý den podle věku do 19-22h, čím starší, tím déle. Pochopitelně se nesmí přijít z vycházky pod vlivem alkoholu
Můj syn si tam vždycky vozí vlastní povlečení (je mu sympatičtější), vlastní notebook, někdo si vozí např. rádio s CD apod., holky z intru si vozí např. takové ty košíčky nad sebou -na různé pitominky, ale to všechno uvidíš, až jaký budeš mít pokoj a co se ti bude hodit.
Nabídku kroužků zjistíš až na místě - povinné není nic, je to jen možnost jak trávit volný čas...
Vůbec se toho neboj. Já jsem sice už pěkných pár desítek let z internátu venku, ale pořád na to vzpomínám jako na jedno z nejkrásnějších období života.
Samozřejmě, každý začátek je těžký, nehledě na to, že prváci jsou obvykle terčem žertů a ústrků. Ale užije se tam spousta legrace, vytvoří se nová přátelství, která vydrží až do smrti, je to prostě takový pohodový život. Kromě toho se naučíš i spoustu věcí, které se ti budou jednou určitě hodit.
Uvidíš, že budeš mít na co vzpomínat.
Internát zničí jen maminčiny mazlíčky, nebo trapné frajírky. Všichni ostatní to určitě zvládnou, nakonec, něco podobného si prožilo už spousty lidí.
Zdravím.
Internát Tě nezničí. Naopak, naučí Tě samostatnosti. Najdeš si nové kamarády, zvykneš si na nové prostředí, to se vždy hodí. Už při přípravě do školy poznáš, jak je fajn mít po ruce někoho ze třídy, s kým se můžeš poradit. Dnes bývá na internátech volnejší režim než dříve.Navíc bych si sebou vzala nějakou oblíbenou knížku, notebook, rádio nebo přehrávač na pouštění muziky, kosmetiku.Zbytek poznáš až na místě, dle zařízení pokoje.
Přeji Ti, ať si brzy zvykneš a daří se Ti ve školním i mimoškolním životě. Jednou budeš vzpomínat na roky studia jako na jedny z nejkrásnějších.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.