Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostala jsem se do špatné situace,co se školy týká. Mám za sebou první rok studia na VŠ, ale pro postup do dalšího ročníku mi chybí kredity. Jestli ty kredity získám záleží na tom,jestli mi bude schválen mimořádný opravný termín u zkoušky, o který jsem si zažádala. Ale slyšela jsem, že tetno termín se studentům prvních ročníků nedává. Takže šance je mizivá. raději jsem si poslala přihlášku na to samé studium znovu do prvního ročníku,jenže jsem nebyla přijatá. V tomhle směru je moje možnost odvolání se a pokud by někdo nenastoupil,tak bych byla na řadě já. Ale zde je šance taky dost mizivá. Nic jiného mi asi nezbývá, než tyto dvě malé šance na pokračování ve studiu. Jsem z toho dost špatná,protože se mi nechce ztrácet další rok tím,že bych šla do práce a za rok se hlásila znovu na VŠ. Ale asi mi nic jiného nezbyde pro tento rok.
Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu?Děkuji všem za názor
Na některých školách se na druhé, třetí kolo bere ještě v srpnu a září (chtěl jsem říct například polytechnika Jihlava, ale koukám, že termín byl předevčírem), na soukromých pak i v listopadu.. nebo dle dohody.. a tak.
Pokud víte, co chcete studovat (potažmo dělat), a na ten rok seženete práci v oboru, nebude to myslím vůbec špatné.
Chci jen doplnit, že slečna by sice pomaturitní studium navštěvovat mohla, bylo by to ale stejné, jako kdyby chodila do jakéhokoli normálního jazykového kurzu. Status studenta mají v pomaturoitním studiu jen ti studenti, kteří minulý školní rok (popř. v září) maturovali. Myslím, že je to definováno nějak ve smyslu "maturita složená v témže kalendářním roce, jako nástup do pomat. stud."
Budu držet palce, ať vyjde opravný termín.
Konkrétněji ohledně něj vám bohužel asi nikdo neporadí, na každé VŠ je to úplně jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.