Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímací zkoušky na VŠ a výběr?!

Od: mati* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Můj dotaz je možná i častý a je to zároveň i problém. Jdu teď do čtvrtého ročníku, takže se blíží maturita. Chci jít na VŠ, ale problém je, že pořád netuším na jakou. Chodím na gymnázium a promiňte mi ten termín. Podřadnější. Každý si možná udělá obrázek sám. :) Úroveň se někdy blíží učňáku. Samotnému mi to tak připadá. Ale když tak vidím, jak někteří kamarádi z odborných škol chodí na VŠ, tak si říkám, proč já ne. Bydlím v MS kraji a jsem spíš humanitně zaměřený. Bohužel, nemám známky na to, aby mě vzali třeba i bez přijimaček a nerad bych se s něma chlubil. Co se týče přijimacích zkoušek připravím se na ně a nedělá mi to problém a myslim, že nejhůř bych nedopadl. Jen mám problém, že doma mi nikdo neporadí, zřejmě ani nemají moc zájem :) Vím, že to ani neni tak moc dotaz... Jde spíš o vaše zkušenosti. :) Dnes už na některých VŠ školách berou i horší studenty. Je to takový hon za penězmi a pak vyhazov :) Tak děkuji případně všem :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

2x

Taky jsem nějak nepochopila dotaz, ale zkusím něco poradit, snad se trefím do toho, co jsi chtěl... Pokud jsi humanitně založený, tak určitě hledej něco s tímto zaměřením- právo (nemusí to být hned hlavní obor- Právo a právní věda, ale můžeš zkusit něco jiného- právní specializace, veřejná správa...), dějepis (na fildě), nebo učitelství některého oblíbeného předmětu. Podle mě je nejlepší si zadat některou vysokou školu a podívat se na všechny studijní programy a obory na fakultách, které by tě zajímali. Hodně kvalitní vysoké školy jsou Masarykova univerzita v Brně, Karlova univerzita v Praze nebo Palackého univerzita v Olomouci. Další školy- Mendelova univerzita, VUT v Brně, Veterinární a farmaceutická škola, dále pak nějaké soukromé školy- VŠ Josefa Škvoreckého, UJAK, Newton College... Je to spousta, jen musíš hledat. :) Po registraci na téhle stránce máš přístup na informace o různých vysokých školách: www.primat.cz , tak hodně štěstí! :)

mati*
hodnocení

Děkuju, dobrá stránka. Tak v podstatě šlo o to, jaké školy a jaké obory by jste mi ze svých zkušeností doporučili... Ať už po úrovňové stránce a jednak po stránce přijímacího řízení, :)

hodnocení

0x

Na některých školách ani vysvědčení z minulých ročníků nechtěj, někde jim stačí jen maturitní. Nevim teda přesně na co se ptáš. Najdi si nějakej obor, kterej by tě zajímal, zjisti si z čeho se dělají přijímačky a na ty se připrav. Pak podej přihlášku a už jenom udělat ty přijímačky... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]