Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Můj dotaz je možná i častý a je to zároveň i problém. Jdu teď do čtvrtého ročníku, takže se blíží maturita. Chci jít na VŠ, ale problém je, že pořád netuším na jakou. Chodím na gymnázium a promiňte mi ten termín. Podřadnější. Každý si možná udělá obrázek sám. Úroveň se někdy blíží učňáku. Samotnému mi to tak připadá. Ale když tak vidím, jak někteří kamarádi z odborných škol chodí na VŠ, tak si říkám, proč já ne. Bydlím v MS kraji a jsem spíš humanitně zaměřený. Bohužel, nemám známky na to, aby mě vzali třeba i bez přijimaček a nerad bych se s něma chlubil. Co se týče přijimacích zkoušek připravím se na ně a nedělá mi to problém a myslim, že nejhůř bych nedopadl. Jen mám problém, že doma mi nikdo neporadí, zřejmě ani nemají moc zájem
Vím, že to ani neni tak moc dotaz... Jde spíš o vaše zkušenosti.
Dnes už na některých VŠ školách berou i horší studenty. Je to takový hon za penězmi a pak vyhazov
Tak děkuji případně všem
Taky jsem nějak nepochopila dotaz, ale zkusím něco poradit, snad se trefím do toho, co jsi chtěl... Pokud jsi humanitně založený, tak určitě hledej něco s tímto zaměřením- právo (nemusí to být hned hlavní obor- Právo a právní věda, ale můžeš zkusit něco jiného- právní specializace, veřejná správa...), dějepis (na fildě), nebo učitelství některého oblíbeného předmětu. Podle mě je nejlepší si zadat některou vysokou školu a podívat se na všechny studijní programy a obory na fakultách, které by tě zajímali. Hodně kvalitní vysoké školy jsou Masarykova univerzita v Brně, Karlova univerzita v Praze nebo Palackého univerzita v Olomouci. Další školy- Mendelova univerzita, VUT v Brně, Veterinární a farmaceutická škola, dále pak nějaké soukromé školy- VŠ Josefa Škvoreckého, UJAK, Newton College... Je to spousta, jen musíš hledat. Po registraci na téhle stránce máš přístup na informace o různých vysokých školách: www.primat.cz , tak hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.