Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přejít s gymnázia na jinou školu

Od: 1998604 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, tento rok mám jít do kvarty na gymnáziu kam chodím,ale rodina se nahle

rozhodla že se přestěhujem do jiného města.

(má to být nekdy v říjnu)...Ptám se jak funguje přestupování na jíné

gymnázium v prvním pololetí ve KVARTĚ! :) .. Děkuji moc :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Je potřeba domluvit se s ředitelem školy, na kterou chceš přestoupit. Zjistit si, mají-li volné místo. Sdělí Ti podmínky přestupu.

Můj syn přestupoval z průmyslovky na gymnázium. Dokládal vysvědčení a skládal všeobecné ústní zkoušky.

1998604
hodnocení

děkuji moc :)

niemi

Záleží na domluvě s ředitely škol (více však s tím na nové škole). Z mojí zkušenosti: já jsem přecházel na vysoké škole a nevěřil jsem vlastním očím, že to šlo tak hladce. Tak ať se daří ;)

myse*

je to opravdu jednoduché. Rodiče musí kontaktovat novou školu - jestli je možné přejít - jeslti mají místo. Pokud ano, domluví s ředitelem vašeho gymnázia přestup včetně všech papírů a přejdete na novou...

Když se máte v říjnu stěhoat - nešlo by to uspíšit a začít už od září v nové škole? nebylo by to jednodušší?

1998604
hodnocení

To určite ano ale nezalezi to az tak moc na nas .. Nevite jak to je ze zkouskami nude se muset neco psat nebo tak podobne? ..jinak dekuji za odpoved ..:)

chloe*

To záleží na škole,kam chceš přestoupit. Někomu stačí vysvědčení, někomu třeba všeobecný pohovor k tomu - koníčky, motivace... Někdo chce ústní zkoušku a někdo vyloženě srovnávací testy. Je to školu od školy jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]