Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta

Od: victoriusgt odpovědí: 7 změna:
Zdravím, dokončil jsem studim na VŠ ale státnice mam až v září a nepokračuju ve studiu, tedy by mě zajímalo, do kdy mam status studenta? Někdo hovoří o 30.6.2012 a někdo zas tvrdí, že status studenta mi končí dnem složení státní zkoušky. Poraďte prosím

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Status studenta včetně kalendářního měsíce, v němž student vykonal závěrečnou zkoušku (platí i pro ukončení studia mimo řádný termín - státní zkouška v září).

victoriusgt
hodnocení

Děkuji pro podnět se dohadovat se studijním:) A máte k dispozici ještě zdroj odkud jste čerpal?

ron*

Zdroj: praxe v oboru

victoriusgt
hodnocení

Jo a měl bych taky asi doplnit, že se jedná o soukromou školu...

ba*

hodnocení

2x

Také Vás zdravím. Pokud máte pochybnosti, tak nahlédněte, toto řeší Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách.

§ 55 (1) Studium se řádně ukončuje absolvováním studia v příslušném studijním programu. Dnem ukončení studia je den, kdy byla vykonána státní zkouška předepsaná na závěr studia nebo její poslední část.

(2) Dokladem o ukončení studia a o získání příslušného akademického titulu je vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu.

§ 61 (2) Osoba přestává být studentem dnem ukončení studia podle § 55 odst. 1 a § 56 odst. 1 a 2 nebo přerušení studia podle § 54.

victoriusgt
hodnocení

Přátelé, moc děkuji za naprosto precizní a rychlé odpovědi se zdroji.
Jistě tento web budu dále doporučovat:)

Díky za pomoc;)

PS: Status mi byl odebrán stylem, že mi škola přerušila studium bez mého vědomí, tudíš se musim projevit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]