Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglická literatura - zdokonalení angličtiny

Od: 008* odpovědí: 5 změna:

Jakou knihu v angličtině byste doporučili (téměř) středně pokročilému studentovi angličtiny? Kromě Harry Pottera...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

A co si koupit speciální knihy pro studenty angličtiny, jsou do nich převyprávěné různé známé příběhy. Podle úrovně si vybereš pro sebe vhodnou knihu - není tam extra složitá gramatika a v celé knize je omezený (i když třeba velmi velký) počet slov. Na učení mi to přijde ideální. Mívají je i v knihovnách. Bývájí to tenčí knížky v měkké vazbě s oranžovým hřbetem a malým tučňákem.

doplněno 30.07.12 20:16:

penguinreaders.cz/...

- pokud si nevyberete úplně lehké knihy, nemusíte se bát, že to bude jak pro blbé, často to bylo velmi hezké čtení

doplněno 30.07.12 20:18:

Mají i modernější i tradiční díla.

Myslím, že podobné ražení knih dělá i jiná firma, ale nemohu si vzpomenout.

doplněno 30.07.12 20:20:

A z normálních knih mě napadá Animal Farm - Farma zvířat - Orwell.

doplněno 06.08.12 15:01:

Na rozdíl od josef43 noviny v angličtině na zdokonalování angličtiny nijak extra nedoporučuji. V novinových článcích, anglicky psaných obzvláště, se používá spousta obratů a gramatických jevů, které se jinde nepoužívají a použité v jiném kontextu by byly směšné.

Nemám nic proti tomu počít si v novinách co vás zajímá, ale pro studium jazyka bych je volila až s ještě vyšší pokročilostí, abyste uměl rozlišit, co je využitelné i jinde a co je "hantýrka".

josef43*

Já se nevyznám v anglické literatuře, tak nemohu doporučit knihy.

Z vlastní zkušenosti já bych ale doporučil noviny - je jich plno na internetě. Tam máte zajištěné že se zdokonalujete v "současné" angličtině.

hodnocení

0x

Já to dělám tak, že jdu do nějakého velkého knihkupectví, kde mají knihy v angličtině, a prohlížím si je a čtu si úryvky - dám si načas - a která mi přijde čtivá a srozumitelná a taky zajímavá, tu si koupím... teď např. čtu Nick Hornby: About a boy - líbí se mi moc a čte se dobře, ale co vyhovuje jednomu, nemusí druhému - radím to knihkupectví :)

lindaf*

Dobry vecer... ano existuji knihy ve kterych jsou zjednodusena znama dila... cteme takto ve skole aj se ucim od 3.tridy a jsem v prvaku ...cetli jsme takto Jeckyll a Hyde... ted cteme Frankensteina a jde to naucime se i slovicka a dela nam k tomu pracovni listy... jinak v nemcine jsem pokrocilejsi a objednavam knihy z Amazonu... vybirejte knizky, ktere jsou tenke a lehciho zanru ;)

hodnocení

0x

Kipling: Just so stories je velmi hezká knížka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]