Nejste přihlášen/a.
dobry den potebuji poradit ktera skola je lepsi jestli podnikatelska nebo hotelova dekuji
V tomto případě musíte zvážit několik kritérií. Tak nejprve si ujasnit nebo alespoň mít představu o tom, co chci dělat. Hotelová škola už má specifické zaměření na cestovní ruch - je to práce, která se nedá dělat doma a řekla bych, že je to práce časově velice náročná. Na druhou stranu hotely jsou všude ve světě a provoz je prakticky všude stejný (někde lepší, někde horší). Ale je více šancí uplatnit se kdekoliv ve světě. Tedy za předpokladu znalostí jazyků. Podnikatelská má větší záběr. To znamená uplatnění ve více oborech. Určitě je i důležité, kde je škola nejblíž. Dojíždění není nic moc. A myslím si, že není ani k zahození, pokud se na školu hlásí nějaký kamarád nebo kamarádka. Určitě je to dobré pro začátek studia. Takže neříkám jednoznačně ta nebo ta, ale co je podle mého názoru třeba posoudit. Rozhodnutí je už určitě jenom na Vás!
Jako absolvent hotelové školy bych rozhodně doporučila hotelovou školu, není potom vůbec těžké dostat se na vysokou ani sehnat práci, já hned po škole sehnala práci v cestovní kanceláři a jsem spokojená. 90% mých spolužáků je na vysoké. Záleží také na tom jakou školu zvolíte, některé hotelové školy jsou slabší(jak ohledně výuky jazyků, tak jiných důležitých předmětů). Většina hotelových škol také během studia nabízí možnost vyjet do zahraničí(během prázdnin), já byla na Djerbě a v Anglii a vydělala jsem si slušné peníze
já osobně bych na hotelovku rozhodně nelezla...z vlastní zkušenosti...ano šla bych tam zda bych chtěla být jen obyčejná servírka, protože s učivem, které se tam probírá si na jinou práci nemůžete absolutně myslet...od všeho je to jen trošička, což dohromady nedává nic..radši bych volila tu podnikatelskou , jelikož tam budete mít užší zaměření. Hlavně ne hotelovku v Jeseníku, to vám vřele doporučiji.
Co se týká hotelovky,znám velmi dobře střední hotelovou školu v Mariánských Lázních.škola je to extrémně náročná.Dá se taky říci,že umožní absolventům práci i v zahraničí,cestovním ruchu i v restauračních zařízeních.Je v republice málo škol,kladoucích na absolventy tak vysoké nároky.V M.L je ještě odborné učiliště pro kuchaře,číšníky a další hotelový personál,je možno studovat i s maturitou a rovněž s vysokými nároky.
Takže názor,že hotelovka žákům nic nepřinese,je scestný
JABRAKA
Těžko se dá o školách vyjádřit takhle generalizovaně, myslím si, že jejich zaměření by navíc nemělo být tak rozdílné. Nejlepší je asi se vyjadřovat o konkrétních školách, sehnat si kontakty od známých, absolventů a podobně. Také je dobré se podívat na počet přihlášených/ přijatých a na počet absolventů, to také člověku leccos napoví. Osobně si myslím, že lepší škola je ta, která Vás bude víc bavit a které budete tím pádem dávat víc.
Mužu Vám říct,že je určitě lepší hotelová škola,máte více možností s touto školou.Kdežto podnikatelská,tam se nic moc nenaučíte je to vlastně taková pruprava podnikáním.Na podnikatelku byste musel jít jedině v případě,že chcete svou firmu a víte to 100%.Jinak je tato škola na nic.U mě jednoznačně Hotelová škola.
Nemyslím si, že by to byla škola, kterou nemůžete využít, jak už jsem psala. Určitě bych tuto školu doporučila v případě, že máte rodinný podnik a nebo podniká někdo z rodiny (případně chce rozjet podnikání), má sice skvělý nápad, ale ekonomika mu nic moc neříká. V tom případě určitě máte uplatnění na 100 %. Protože základy jistě škola dá, pokud má alespoň slušnou úroveň. Takže i s tím je třeba při konečném výběru počítat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.