Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové studim bez výučního listu

Od: kbures85* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,potřeboval bych poradit.Chodil jsem na 4letý obor Střední odborné školy elektrotechnické.
Dochodil jsem celé 4roky,ale maturitní zkoušku nezvládl,takže mám pouze vysvědčení ze 4
ročníků.Teď už je tomu 8let,kdy jsem na tuto školu chodil.Rozhodl jsem se to nějakým způsobem řešit
a potřeboval bych radu,jestli je vůbec nějaká možnost dodělání aspoň výučního listu dálkově,protože denní
studium není možné kvůli zaměstnání.Předem děkuji za rady...Kbures85@email.cz

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tomu nerozumím, proč chcete výuční list, když Vám chybí jen maturita? Myslím, že maturita lze udělat dálkově. Pokud máte ty čtyři roky, nemělo by být dokončení studia maturitou "dálkově" nijak složité... To se musíte zeptat na té škole, kde jste studoval.

kbures85*
hodnocení

Na škole jsem byl a bylo mi řečeno ,že jsem na absolvování opravných zkoušek měl pouze dva roky a ty jsem promeškal.Zkusim se s nimi ještě domluvit ohledně dálkového studia a děkuji za odpověď

iz*

Zkuste se na škole zeptat, jestli by Vám neumožnila poslední ročník zopakovat dálkově, případně formou individuálního studia.

U každé jiné školy byste pravděpodobně musel začít znovu od začátku, (podle mne není moc pravděpodobné, že by Vám předchozí studium uznali).

Další možností by bylo se obrátit na soukromou střední školu se stejným nebo podobným zaměřením. Tam by se Vám mohlo podařit dohodnout nástup do vyššího ročníku a složení rozdílových zkoušek.

uska*
hodnocení

0x

Navštivte u vás školský odbor a zjistěte co za učňák v okolí se bude otvírat dálkově. Pak navštivte ředitele tohoto učnáku s doklady o studiu a škemrejte a škemrejte, aby vám uznal co nejvíce a nemusel dělat učňák od prváku.

lidus*
hodnocení

0x

Máte pouze základní vzdělání, 8 let je dlouhá doba aby vám škola nějaký ročník uznala, no dnes je možné všechno ale i tak rovnou k maturitě by vás nikdo nepustil, snad do 2 ročníku. Výuční list si jistě dodělat můžete ale ani tam vám ty 4 promarněné roky po 8 letech neuznají. Vyberte si učiliště nebo SŠ a hledejte jen zda mají dálkové studium, vím, že v Brně na Charbulce pokud máte výuční list např. číšník je možnost za rok zvládnout druhý např. z oboru kuchař-je to placené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]