Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr střední školy

Od: nikus* odpovědí: 4 změna:

Sice jdu teprve do 8. třídy, al už přemýšlím co dál. Baví mě čeština, dějepis, literatura, občanka, práce s lidmi atd... Chtěla bych studovat dějeis nebo literaturu. Jako střední škola by se hodilo gymnázium s humanitním zaměření. Jenže já se bojím že se na to gymnázium nedostanu. Co pak budu dělat? Na jakou jinou školu jít, když mě spíše baví čeština, literatura,... a nebaví matyka, fyzika atd...? Budu ráda za váš názor a rady. Předem děkuji. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

noviny*
hodnocení

0x

Nevím, kam jinam bys mohla jít, ale podle mě se bojíš zbytečně. Pokud máš slušné vysvědčení a budeš se připravovat na přijímačky, tak se dostaneš.

ron*
hodnocení

0x

Pokud tě baví humanitní předměty, gymnázium je nejlepší možnost. Teď si užívej prázdnin. A od září se snaž od samého začátku. Je důležité mít dobrý prospěch a připravit se na přijímací zkoušky. Určitě se dostaneš. Už proto, že si to přeješ a uděláš vše, co bude v tvých silách*palec*.

eulalie*
hodnocení

0x

Máš-li už nyní takové vyhraněné zaměření, tak asi to gymnázium je dobrá volba. Ale pozor, tam je i matematika, fyzika a chemie, a docela těžké... tomu se asi nevyhneš, i kdybys šla na humanitně zaměřené gymnázium. Jen bys těch matika a fyzik měla méně hodin ve prospěch humanitních předmětů.

di*
hodnocení

0x

Pokud máš dobrý průměr a bojíš se přijímaček, najdi gymnázium kam se dostaneš podle průměru. Pokud tě ale nebaví matematika, fyzika, tak bych ti to moc nedoporučila, gympl je hodně všeobecnej a máš tam všechny předměty - matiku na dost vysoké úrovni.

Důležité je také rozmyslet co tě baví a co chceš jednou být. Co budeš z humanitním zaměřením? Nějak mě nic nenapadá co tyhle lidé pak dělají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]