Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem ve druháku a mám problém. Mám nějaké neomluvné hodiny. Dejme tomu, že jsem byla třeba týden nemocná a mám razítko od doktora z nějakho dne, kdy jsem tam s nemocí byla. Jenže učitelka mi to omluvila jen z toho dne kdy jsem tam byla, takže ten zbytek týdne mám neomluvý. Teď nevím co s tím. Nechce se mi chodit k doktorvi a somrovat nějaký razítka, aby mi to omluvili. Příjde mi trapný tam chodit po nemoci zdravá jen kvůli razítku do školy. Když kontrola nebyla nutná, tak mi řekli, že chodit nemusím. Myslíte, že mi můžou dát nějakej papír od kdy do kdy, ikdyž mně to příjde jako volovina mi dávat nějakej papír, když je to jen do školy o blbým týdnu...18 mi už je, a podle zákona si můžu psát omluvenky už sama, s podmínkou razítka od lekáře ne?
No učitelka mi to prostě neveme, je to fakt kráva...a právě...příjde mi blbý kvůli nachlazení hned běžet k lékaři, to přece není smrtelná nemoc a kvůli škole už vůbec. Byla jsem nemocná třeba týden, šla jsem k doktorovi v pondělí, razítko mám z toho dne a napsala jsem si od kdy do kdy. 18 mi už je, takže prostě by s tím mít problém neměli. Jenže ona mi to veme jen z toho pondělka co jsem tam byla. Neříkám nějaké rodinné důvody, ale razítko s nemocí, to mně fakt štve...no nic, prostě to zkusím u doktora nějak pořešit a domluvit se s učitelkou, nic jinýho mi asi stejně nezbývá...
Ještě se tě zeptám, myslím, že bývá povinnost oznámit nepřítomnost do 3 dnů např. telefonicky, volala si do školy? Pokud ne tak máš asi problém díky tomuhle. Pokud ano, tak znova opakuji jsi plnoletá a k lékaři tě nikdo nutit nemůže. Já např. mám v rodině zdravotní sestru a nikdy jsem u doktora nebyl a od 18 jsem si omluvenky psal sám ať už to byly rodinné důvody, nechlazení, chřipka apod. Návíc znám pár lekářů co prostě razítka do "omluvných" listů nedávájí nebo za to chtějí peníze... Takže prostě a jednoduše pokud jsi do školy volala, klidně zajdi za ředitelem školy, že nesouhlasíš s neomluvenýma hodinama a že trváš na platnosti své omluvenky. Ideální by bylo pokud by to za tebe (i když ti je 18) vyřešili rodiče, ale to vzhledem k tvému dotazu s nimi buď nevycházíš nebo o tvé nepřítomnosti nevěděli...?
Jo, to jsem se viždycky nějak omluvila, třeba i několikrát, ale to mi zase řekli " no to si sem sama zavoláš, aby se neřeklo a nepříjdeš si" :D celkem prdel...já o tom budu mluvit s ředitelem a na ostaní kašlu, když se ke mně nechovaj oni jako k dospělýmu tak nebudu ani já.
Pokud jsem šla k lékaři, cítila se marod a zůstala následně doma, nikdy se mi nestalo, že by mi dal v pondělí razítko a už mě nechtěl vidět na kontrole. Řekl třeba: Přijďte v pátek, prohlédnul mě a když viděl, že jsem v pořádku, pátkem S RAZÍTKEM mou nemoc ukončil. Tak nevím, jak to dneska je.
Ta vlastní omluvenka od 18 - to je také dvojsečná zbraň. Zodpovědný student jí třeba nevyužije ani jednou, či velice zřídka, jiný si může psát vlastní omluvenky 2 x do měsíce. Záleží na tom, jak je kdo zodpovědný.
A když máš takovou úctu ke kantorům, že tady veřejně píšeš, že Tvá učitelka je kráva, docela by mě zajímal i její názor. Jakým rohatým zvířetem by asi ona ohodnotila Tebe. Možná by to bylo něco příbuzného! :D Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.