Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čínština - jak na ni v Praze?

Od: mowla* odpovědí: 3 změna:

Najde se tu dobrá duše ochotná a schopná mi poradit či ohodnotit nějakou jazykovku s výukou čínštiny? Jedná se mi o kurz pro naprostého začátečníka a výsledkem by (po pár letech, předpokládám) měla být schopnost základní ´turistické´ domluvy s rodilým mluvčím a čtení a psaní základních znaků (jídelní lístek apod.).

Na netu je nabídek poměrně dost, ale z nich lze těžko detekovat kvalitu.

Děkuji předem a přeji příjemný den.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

3x

Já naopak jazykovou škou nedoporučuji. Sama jsem tam chodila na španělštinu, znám vyučující angličtiny, některé vyučjící hebrejštiny a jedna kamarádka zná uživatelsky kurz řečtiny. Všichni jsme se shodli na tom, že JŠ není dobrá volba, chcete-li jazyk ZNÁT, tj. ne jen nějak odsedět kurz. Marná sláva, JŠ bžel je zakrnělá instituce :( Ono szř zálěží na tom kterém vyučujícím, mohl byste mít štěstí, že tam zrovna nastoupí někdo schopný, ale nesázela bych na to.

Osobně bych se obrátila třeba na ústav sinologie FF, koho by mi poradili, nebo aby mi dohodili některého z jejich šikovných studentů (takto to na oborech na FF chodí běžně). Popř. si dejte avízo na jejich nástěnku. A pokud nechcete individuální kurz a nakonec se pro nějakou školu rozhodnete, vždy se zeptejte na konkrétní jméno vyučujícího, sinologů je pomálu, snadno si je dohledáte na netu - to Vám může v rozhodování pomoci.

No a v neposlední řadě je tady huá - hua2.cz/... . Zkuste se obrátit s dotazem na ně, určitě pomohou. Hodně zdaru *hej*

iz*
hodnocení

2x

V Praze doporučuju státní JŠ, Praha 1, roh Školské a Vodičkovy ulice (má pobočku i někde na Praze 8, ale tam adresu neznám).

kra*
hodnocení

0x

Zkus Jazykové a vzdělávací centrum Kajetánka. Mají skvělé reference i výsledky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]