Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpolední praxe pro učně - legální?

Od: perfect* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den. Dnes nám Mistr na praxi zdělil, že máme zítra přijít na odpolední směnu od 12 do 18 hod... Je mi 15 let, a táta si myslí, že je zakázaná odpolední směna. Psal proto mému třídnímu učitely email... Co si o tom myslíte? Je tahle odpolední směna pro učně zakázaná, a udělal táta správnou věc, že napsal třídnímu učiteli? Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Nebudu narozdil od ostatnich radcu(neradcu) moralizovat a vzpominat na sve mladi. Ikdyz ja chodil na odpoledni vyuku taky, a docela rad.

Ale ptas se jestli na to ma mistr pravo. ANO, PRAVO NA TO MA S TIM, ZE ODPOLEDNI VYUKA MUSI KONCIT NEJPOZDEJI VE 20:00.

POKUD MAS PROBLEMY S DOJIZDENIM, A TVUJ HLAVNI MISTR ROZHODL ZE MUZES CHODIT NA RANO, PAK CHOD NA RANO. HLAVNI MISTR BY MEL MIT VETSI SLOVO. POPRIPADE SE OBRAT VE SKOLE NA ZASTUPCE REDITELE PRO PRAKTICKOU VYUKU.

gue
hodnocení

0x

Ahoj,

doufám, že do toho e-mailu nenapsal taky takovou šílenou hrubku... Ale k věci. Je ti 15 let, jsi chlap, to bys nedokazal makat do 18. hodin? Podle mě učiteli psát neměl. Zítra běž normálně na praxi a učiteli řekni, že Ty s tím problém nemáš. Hoď to na tatu. Mistři nemají rádi flákače a učitelé taky ne a pokud má někdo problém jít od 12 do 18 makat, tak to není dobrý, chápeš.

Znám jednoho obkladače, co je mu tak 20 let. Přišel v 6 ráno a dláždil do dvou v noci. Udělal sám schodiště v sedmipatrovým paneláku. Fakt jsem čuměl. Sotva stál na nohách, byl hladovej, totálně dehydrovanej, ale dal to!

Já sám jsem vedl výslechy od 7 ráno do 5 ráno druhýho dne, bez jídla, a to mi zdaleka není 15 let a taky jsem to dal.

Ty máš jít zítra od 12 do 18 do práce :-D Brnkačka

perfect*
hodnocení

Tak to že tam mám jít to mi ani nevadí. Ale já hlavně nemám na praxi spoje. A když jsem to řekl mistrovi, tak ten mi řekl, ať prostě dojdu pěšky cca 15km... Tak jsme si to s kámošema skrz spojení vyřídili s hlavním mistrem, a ten nám řekl, ať teda přijdeme naráno. Tak jsme to řekli našemu mistrovi, a ten na nás vyjel, že Hlavní mistr do toho nemá co mluvit...

axlik*
hodnocení

0x

Promiň ale seš máčka..A být učitelem tak si pomyslím o tom emailu své..Tatínek dělá v kanceláři? Pokud ti dělá problém praxe do 18h tak víš chlapče ještě prd co je to práce..

perfect*
hodnocení

ježiši, mě praxe problém nedělá... Mě dělá problém se dostat nějak tam a nějak domů... Táta i Bratr jsou v práci od rána do noci.

axlik*

Tak to se omlouvám, vyznělo mi to jakože se ti nechce..Pokud máš problém se spoji tak se řiď tím co ti řekne hlavní mistr, protože ten má mít dohled nad tím co se děje víc než nějakej Franta z dílny..Sám jsem dojížděl do školy 45Km, takže jsem se někdy nemohl dostat a řešil jsem přes hlavního mistra se kterým vždy byla řeč ;)

doplněno 06.11.12 17:54:

A z Mohelnice bys nestihl ten autobus co jede 18:20? Je sice s jakýmsi přestupem, ale jede..

doplněno 06.11.12 17:55:

Mohelnice,,aut.st. MHD

18:20

21, 4A

930450 11

Bílá Lhota,Červená Lhota,rest.
18:44
18:54

85

890772 25

Bílá Lhota,Hrabí,střed
18:56
>
85,86

doplněno 06.11.12 18:03:

Tak v tom případě bych se vůbec nebál jet na kole :) je to přecejen kousek ;) pěšky by se mi nechtělo bo bych se hrozně nudil, ale na kole v pohodě :) to je cesta na 15 - 20 min

perfect*
hodnocení

To jo, zkusím se zeptat ještě kámoše, jak on to vyřešil, bydlíme totiž ve stejné vesnici...

perfect*
hodnocení

Ten právě ne... Já mám praxi úplně na druhém konci Mohelnice, a když končíme v 18:00 Tak vycházím z budovy 18:15, jelikož máme od dílny šatny přez celou fabriku :/

gue

V klidu, nerozčiluj se. To nikdo nevěděl, že máš problém se spojením.

Je to 15 km. Napiš odkud kam, a třeba něco vymyslíme. Nebylo by řešením přespat u kamaráda - mohl by to být super večer, zapařili byste třeba na PC hry! Já bych na tvým místě na tu odpolední došel a pak u někoho přespal.

perfect*
hodnocení

No jsem z Hrabí ( okres olomouc ), a potřeboval bych se dostat do Mohelnice (okres šumperk)... To mě napadlo jako první, ale už jsme měli jednou problém, skrz odpolední. Protože se toto dělo předminulý rok bratrovy, a mu říkaly, že student má zakázáno chodit na odpolední směnu...

gue

pokud je to toto

mapy.cz/...

tak je to podle mě 10 km. To uběhneš za 40 minut

.

Chceš se cítit opravdu dobře?

Jdi na odpolední, odmakej to tam na maximum, pak běž ke kamošovi a přespi u něj.

Chceš se cítit ještě líp?

Jdi na odpolední, odmakej to na maximum, pak si obuj sportovní boty a odběhni to až domů, dej si sprchu a jdi spát, a přemýšlej nad tím, jak je to skvělý, když je ti 15 a nohy tě bolí z námahy a ne tak jak tě budou bolet v šedesáti...

gue

Axliku já taky dělám v kanceláři. Kdyby mi bylo 15 tak na tu praxi jdu, i kdybych měl jet na kole, nebo běžet. Ne každej, kdo skončil jako kancelářská krysa je máčka. Existují i tvrdě makající krysy ;)

axlik*

Ale vždyť sám bych tam rád pracoval :) ale jsou opravdu lidé co jen chodi s bločky a zapisují si jak se ve fabrice otročí..A to jsou zatím jediní se kterými jsem se setkal a je to smutný..

perfect*
hodnocení

A ještě bych se chtěl zeptat, jak je to ze zákona s odpolední směnou na praxi u studentů s věkem 15cti let..

gue

Ze zákona nesmí mladiství pracovat v noci. Mě když bylo 10 let, tak jsem chodil na odpolední do školy, protože bylo tolik děcek, že jsme chodili na směny...

Ale jestli nemůžeš v šest večer pracovat, tak ok, ale nechci Tě vidět večer u počítače. Pěkne v 7 po večerníčku spát! :-D

ron*
hodnocení

0x

Mistr má právo poslat Tě na odpolední směnu. Jediné omezení je, že nesmíš pracovat déle než 6 hodin. S mistrem se zkus domluvit, vysvěli mu, že máš problém s dojížděním. Pokud to provozní důvody dovolí, jistě Ti vyjde vstříc.

xx*
hodnocení

0x
Na kterou skolu a obor chodis? Sem z Mohelnice, vychazet mi to casove tak bych te hodil. Zatim jeste pokracuju at mam maturitu. SŠTZ

krkovicka*
hodnocení

0x
Prosímtě,zvládli to jiní zvládneš to taky.Já chodila od 14-20h dva roky od zastávky lesem 6km na praxi v Kolibě a 6km zpátky.Měla jsem co dělat aby mi neujel poslední spoj.Doma kolem desáté.Zima nezima,za tmy a někdy úplně bez doprovodu.A že se tam znásilňovalo...

people90*
hodnocení

0x

Studoval jsem dopravní školu a jelikož praxe byla různá. třeba ČESKÉ DRÁHY A DALŠÍ SPOLEČNOSTI, takjsem odborný výcvik absolvoval i odpoledne, chtě nechtě..! Spojení se mě nikdo neptal do města to mám taky 20 km a s autobusu ještě 5 km! Jinak odpolední OV smíš zakázané to není musíš mít těch max 6 hodin.. jinak sestřenka chodí na kadeřnici a má odpolední také normálně jednou ranní po drué odpolední od 12 - do 18 hodiny...:)

doplněno 06.11.12 21:11:

Jinak pokud ti spúojení neyhovuje je to dobré řešit s ředitelem/kou a jsou povinní na to brát potaz jaké máš spoje...

askmenow*
hodnocení

0x

Na účňáku, co je kousek od mého bydliště chodí pravidelně učňové z praxe po sedmé hodině, pokud vím, mají to tam tak, že jeden týden mají praxi dopoledne a jeden odpoledne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]