Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychologie - na jakou školu jít?

Od: marci13* odpovědí: 5 změna:

Dobrý Den. Teďkom po prázdninách půjdu do devátého ročníku ZŠ a myslím si, že bych už měla začít uvažovat co dál. Už 2 roky mě docela zajímá psychologie a všechno kolem ní, nějak mě to k ní táhne a osobně si myslím, že to mám v sobě lidem pomáhat, a tak. Jenomže je problém, nevím na jakou školu jít dál. Všichni říkají, že nejlepší je gympl, jenomže jsem se byla poradit s naším školním poradcem a ten mi narovinu řekl, že i když mám dobrý průměr, na gympl bych jít neměla. Ptala jsem se aji mojí třídní učitelky a ta mi řekla, že bych měla jít na SŠ s oborem Sociologie, že mi to pak prý dosti pomůže u příjímačkách. Vůbec nevím, co mám dělat. Prosím poraďte mi, budu vděčná za každou radu. Předem děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karjala*
hodnocení

2x

pokud si na gymplu zvolíš humanitní větev, tak by to měla být dobrá příprava na VŠ nebo nějakou VOŠ. Gympl sám o sobě k ničemu není, takže pokud není Vaším záměrem studovat vysokou školu, pak asi raději tu sociologii.

Ono nejde o to, jaký je průměr, ale jaký je vztah k učení. Mnoho spolužáků mělo na gymplu čtyřky od shora až dolů, sem tam jeden předmět za jedna či dva a právě s těma dvěma předmětama udělali díru do světa...

hodnocení

1x

Nevím, proč všichni, odcházející ze školy, básní o psychologii. Asi je to tajemnem, které psychology a psychiatry obklopuje nebo snad filmy? ;) Dovedeš si představit, kolik lidí s bolavou dušičkou, kolik úchyláků, kolik zraněných nebo se chystajících zranit, kolik šílených bolestí a šílených problémů, týraných, zneužívaných, zbitých. Těch, kdo přišel o děti, o majetek, o rodiče k tobě příjde a toto všecko na tebe naloží a věří, že ho z toho dostaneš a ty budeš vědět, že ne, že nedostaneš. Že je to třeba neukázněný pacient, který ihned potom půjde a třeba se znovu opije a ublíží malému děvčátku. Dovedeš si představit tu zodpovědnost? Dovedeš si představit, že když půjdeš domů, budeš schopná to všechno, co jsi viděla a slyšela, nechat v ordinaci? A z těch zavřených dveří že výjde veselá, bezstarostná mladá žena, která se bude umět radovat ze všech maličkostí, které ji potkají? Já tedy bych toto nedokázala. *plac*Je to příliš veliká zodpovědnost k pacientům, k sobě, ke své rodině.

askmenow*
hodnocení

0x

Ne, ne, ne! Nechoď na střední. Jdi na gympl. Přijímačky jsou, obzvlášť na psychologii, koncipované tak, že potřebuješ mnoho všeobecných znalostí z gymplu. Plus samostudiem doplnit znalosti z psychologie. Navíc, gympl tě připraví na přijímačky na vlastně jakoukoli VŠ. Takže budeš mít víc možností. Hlasuji na stopro pro gympl.

iz*
hodnocení

0x

Já bych se přikláněla ke gymnáziu hned ze dvou důvodů:

(1) v průběhu následujících 4 let můžeš zjistit, že sociologie pro tebe přece jenom nebude tím pravým oborem a stejně bys pak situaci řešila dalším studiem na VOŚ nebo na VŠ (na obojí připraví gympl lépe).

(2) Podle mne je "hřích" nevyužít studijních předpokladů.

noviny*
hodnocení

0x

To co psala babkazov je na jednu stranu pravda, ale na druhou stranu pokud tě to bude bavit a dokážeš brát problémy ostatních s odstupem a nadhledem je určitě dobré, aby jsi se tomuto oboru věnovala. Co se volby školy týče, já upřednostňuji střední školu se zaměřením. Nevíš, co se v životě může stát a třeba výšku nedoděláš a pokud budeš mít jenom gympl nemáš vlastně nic. Pokud by ses rozhodla, že chceš dělat jinou práci, tak ze střední můžeš jít na jakoukoli výšku (stejně jako z gymplu). Z toho co píšeš jsem pochopil, že nepatříš mezi excelentní žáky a gympl by těmohl pěkně štvát. P.S. Nejsem si jistý, jestli mají gyply ještě pořád takovou prestiž. Dneska je tam kdekdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]