Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studijní pobyt v Anglii- rady

Od: kachnicka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, za dva týdny pojedu na dvoutýdenní studijní pobyt do Anglie. Jedu tahkle úplně poprvé a i přes to, že mi je 16, musím říct, že z toho mám strach. Prosím žádám Vás o jakékoliv rady, tipy, vlastní zkušenost, nebo cokoliv co by mi mohlo pomoci při mém pobytu. Opravdu nežádám o nic konkrétního, budu vděčná za jakýkoliv příspěvek. A jen abych upřesnila, jedu autobusem se Student Agency do školy Torbay Language Centre v Paigntonu a budu bydlet v hostitelské rodině.

Děkuju předem za jakoukoliv pomoc. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

3x

Ahoj, v 15ti jsem byla v Anglii v hostitelské rodině se Student Agency. Klidně se na cokoli ptej.

Moje rada je se nebát. Zvládneš to. Zvládli jsme to všichni a bylo to fajn.

Taky jsem jela a nikoho jsem neznala. Začali jsme se poznávat už v autobuse.

Bylo to tak, že v rodině jsem byla jediná Češka. každé dopoledne jsem šla na předem smluvené místo na školní autobus, nebo jsem mohla jít do školy pěšky (to jsem dělala, bylo to rychlejší). ten autobus pro nás jezdil ten samý, kterým jsme přijeli, takže s českým řidičem. Pro ěm to bylo nevýhodné, školu jsme měla 15 minut chůze a vyzvedával mě milý kluk, se kterým jsem se tam poznala ;)

Pak jsme měli školu. První den se psal rozřazovací testík. Nic si z něj nedělej a hlavně neopisuj. Jde o to, aby tě dali do skupiny tvé úrovně. I kdybys to zkazila, nebo naopak měla pocit, že je tvá skupina rychlá, neboj se požádat učitele o přeřazení, nebyl to problém. Ve skupině jsem byla s několika Čechy, ale hlavně s Číňany, Němci, Španěly atd.

Po škole byl oběd (v některých školách nebyl a dostávaly se balíčky od rodiny) a pak se jelo zase tím autobusem na výlet. Pak nás rozvezli domů. Večeřelo se v rodině, po večeři jsme měli vycházky. Dodržuj čas, kdy se máš vrátit, některé rodiny to neřešily, moje ano a slečnu, co každý den chodila pozdě, hodinu nechali stát na dešti a pak jí nahlásili jako porblémovou.

Bylo to bezva a ráda na to vzopínám. Byla jsem se Student Agency i na jiném jazykovém pobytu. Kdybys chtěla cokoli vědět, ptej se.

Vem si s sebou vyměněné libry, kapesní slovníček, dárek pro rodinu. A něco nepromokavého. Já to podcenila a není nic protivnějšího, než chodit 14dní v promoklé mikině :D

Na rodinu buď milá, snaž se si s nimi povídat, ale respektuj jejich pravidla. Prostě jako na návštěvě, chval jídlo, snaž se nebýt vybíravá, pochval jim třeba dům... vycítíš, co můžeš a co ne. Neboj se mluvit, určitě slyšeli studenty, co jsou na tom hůře, než ty :)

Vem si třeba fdotku přátel a rodiny a místa, kde bydlíš, pokud je to bude zajímat, můžeš jim to ukázat a hned se prolomí ledy.

doplněno 11.07.12 02:37:

Klidně se tady, nebo vnitřní poštou, na cokoli doptej.

joudic*
hodnocení

0x

Prave, ze se vubec neboj, dobrodruzstvi ne? :) Spis jde o to, ze ses mlada a nezkusena v ENG, nekterym lidem v anglii se proste neda vubec rozumet... a je treba si to trochu domyslet, a to jsem delal 2 roky pokrocilou ENG po stredni s rodilymi mluvcimi a spol, s amikem se da pokecat v klidu, na anglicana chvilema cumite jak chleba z tasky :)

pu®
hodnocení

0x

Ničeho se nebojte a spíš si hlídejte organizační stránku věci. Např. nikdy nikomu nedávejte svůj pas, budete-li mít jakýkoliv problém s hostitelskou rodinou, okamžitě kontaktujte zprostředkovatele, totéž platí o kurzu, který budete navštěvovat. Budete v nádherné oblasti, nezapomeňte na výlety po okolí, i kdyby se vám třeba jízdenky stály drahé - litovala byste. Anglické pobřeží je krásné, i když trochu "rough" ;) , a rozhodně se vyplatí vidět co nejvíce. Pokud jde o kurzy samotné - tam se vůbec nebojte. Učitelé jsou zvyklí na ledacos, poznáte lidi z jiných zemí a nebude lze jinak, než anglicky - co víc chtít :) Šťastnou cestu a užijte si to!

joudic*
hodnocení

0x

to jidlo bude tezke chvalit :) po par marnych pokusech ve stylu.. prece nemuze byt jidlo vsude hnusne.. jsem to vzdal a jedl jsem celou dobu jen u cinanu nebo Subway.. v obou za 5 liber mnoho muziky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]