Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, příští týden mě čeká zápis na VŠ. Zvládl jsem přijímací řízení na jednu z nejlepších fakult university. Testy nás psalo cca 400 lidí a vzali nás pouze 80 ale... Mám strach a vůbec nevím, jestli se mám zapsat. Střední školu jsem zvládal bez problémů a vyznamenání z maturity mi uteklo kvůli slohovce o 0,08 %. Bojím se, že to prostě nebudu zvládat, že si udělám ostudu a taky takové osobní zklamání, když to nezvládnu.
Jedná se o ekonomku v Ústí, jsem z obchodky, takže nějaké předpoklady bych už měl mít. Už teď se porozhlížím po nějakém doučování, ale v tuto chvíli fakt nevím jestli se k tomu zápisu mám dostavit. Prosím, můžete mi někdo něco poradit nebo doporučit? Předem děkuju
Frosti, FSE UJEP opravdu není těžká škola. Mluvím z vlastní zkušenosti, obchodka je velkou výhodou. Budeš mít oproti gymplákům nevýhodu pouze v matice, ale i ta se dá zvládnout
Pokud tě zajímá něco konkrétního, klidně napiš
A doučování je nesmysl - např. účetnictví je zhruba tak tolik, co za první dva ročníky OA. Opravdu se neboj!
A k tomu ještě dodatek - neblázněte, vyhodit vás přeci mohou vždycky a odejít z vlastní vůle můžete rovněž vždycky. Ale nezapsat se, to byste si zavřel dveře, a ještě jste to ani nezkusil! To byste si jednou mohl šeredně vyčítat Pamatujte - vždycky je lepší litovat toho, že jsem něco zkusil a ono to nevyšlo, než toho, že jsem něco nezkusil, a tedy nevím, jaké to mohlo být. Tak hurá do toho!
Dobrý den.
Souhlasím s předchozími rádci.
Ničeho se neboj. Přijímací zkoušky i maturitu jsi zvládl výtečně. Střední škola ti také nečinila žádné problémy. Chuť studovat máš, jen místo nejistoty to chce trochu odvahy. K zápisu se učitě dostav. Byla by to hrozná škoda. Co by za to dali ti, co se nedostali. A že jich letos bylo!
Tak do toho! OdvahuOpravdu nemáš co ztratit.
Doufám, že k zápisu jdeš. Gratuluji k přijetí. Ostuda by podle mého byla zahodit takovou šanci, myslím, že školu zvládnete. A i kdyby úplně čirou náhodou ne, vyhodí vás, ale řeknete si, že jste se snažil a zkusil to. Takhle byste si dříve nepo později začal vyčítat promrhání možná životní příležitosti. Věřte si.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.