Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový dotaz. Má někdo z vás zkušenosti se studijními pobyty v zahraničí? Např. od Student Agency nebo jiných společností? Jak takovéto pobyty probíhají? Představuji si to tak, že někam přijedu, tam mě přivítají s otevřenou náručí (např. Velká Británie) hostielská rodina mě přijme, budu mít za spolubydlící nějakou cizinku a nebudu muset vůbec použít češtinu... Jsou vůbec takové poyty dobré? Většinou jsou na 14 dní... Děkuji za jakékoliv tipy a zkušenosti
Nikoho takového neznám, ale vím, že například vysokoškoláci jezdí na studijní pobytu s programem ERASMUS. Vše hradí EU (stravu, ubytování, kapesné). Většinou to trvá mezi 4 až 12 měsíci v jakékoliv evropské zemi + Turecko (studuje se na univerzitách v nějakém jazyce, nejčastěji angličtina, němčina a španělština)
Hovoříte o něčem jiném, ale přesto k tomu doplním - stipendia od Erasmu zdaleka, ale zdaleka nepokryjí veškeré životní náklady, které musíte v zemi uhradit (osobní zkušenost), a bude hůř. A pokud jde o jazyky - není žádný hlavní, častější či méně častý, prostě studujete v jazyce té země, kam jedete. Málokterá ne-AJ škola nabízí pro Erasmus-studenty kurzy v angličtině (zrovna naše UK ano, ale patří k výjimkám).
Pokud jde o pobyty, na něž se ptá tazatelka - ano, v podstatě vše by mělo probíhat tak, jak říkáte. Nebyla jsem osobně ani neznám nikoho takového (jsem už holt starší ročník.. ), ale na netu najdete zkušeností spoustu. Ptáte-li se, má-li takový pobyt smysl... no, má. Každý pobyt, který vede člověka k samostatnosti, má smysl. Pokud jde o jazyk, pak samozřejmě je vždycky lepší zůstat v zemi co nejdéle, ale i těch 14 dní se pozná. Každá zkušenost dobrá, máte-li odvahu, jeďte. Dopředu ale pohlídejte znění smlouvy, přesně zjistěte, na co máte nárok, při jakékoliv nesrovnalosti okamžitě kontaktuje zprostředkovatele, na nic nečekejte! A užijte si to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.