Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přéští rok půjdu na gympl a dost se bojím těch cizích lidí a tak cekově nové školy. Na základce to bylo něco jinýho, tam jsem ty děka znala, protože bydlely ve stejné ulici jako já, ale teď se prostě bojím toho nového a nechci být celé prázdniny ve stresu... Tak nevím, co mám dělat?
Ahoj, no, stres asi není na místě, zkazila by sis zbytečně celé prázdniny.
Určitě nejsi sama, kdo má z nových neznámých spolužáků obavy, kdo se trošku bojí seznámení s novými lidmi - a ještě k tomu na tak malém "území" jako je společná třída. Ale věř mi, na středních školách vzniká také mnoho nových kamarádských (někdy i hlubších) vztahů. A někdy bývají (díky dospělejšímu věku a myšlení) i trvalejší než vztahy ze základky. Zkus se na to neznámé těšit, snad Tě na nové škole nikdo neukousne!
Netrap se! Užívej si prázdniny a volna. Pochop, že všichni se bojíme nového, neznámého. Ze třiceti děcek, které příjdou spolu s tebou do nové školy, se asi 25 bojí a 5 obává. Takže klídek, jste na tom stejně. O prázdninách poznávej nové lidi, nová místa, nové pocity. Užívej si! Začni se obávat ráno 3.9.
Největší suveréni jsou lidé s největším strachem. Jen si umí na ksicht pověsit veselý obličej. Nasadit masku jako ochranu proti světu.
Ty si nic nenasazuj, ani se neděs, zůstaň sama sebou. Všichni vám budou vykat a to proto, abyste si uvědomili, že jste velcí a že zvládnete netušené věci. A ty je také v pohodě zvládneš. Neboj!
Krásné léto, krásné prázdniny!
Tak zažíval jsem tenkráte něco podobného ale nemyslel jsem na to s přáteli jel na čundr,diskotéky,pařby... Nevík kolik ti je ale věř mi neměj z toho strach,negativní myšlení je to nejhorší co můžeš udělat. Mysli pozitivně a řekni si: No co tak je to moje další etapa mého života a lidi budou fajn
Jen rada zkus to
Hodně štěstí přeji
Dobrý den. Gymnázium je náročné studium, to znamená, že máš dobré známky, to je tvá přednost, hodně důležitá. Je úplně jedno, zda jsi z malé vesničky, nebo z velkého města. Může se stát, že každý budete z nějaké vesničky, tak jako ty i oni si říkají, kdo mě tam čeká? Když máš vědomosti, sportuješ, nebo máš nějaké koníčky, tak máš pro život ten nejlepší základ. Může tě těšit, že všechny ostatní, jsou stejně vyděšené jako ty. Užívej si v klidu prázdniny, zapomeň na nějakou školu. Důležité je, si nyní užívat krásného volna. Jen můj názor.
Ahoj.
Vím, že máš strach, kdo by neměl. Bude to velká změna. Ale neber to jen negativně. Každá změna přinese vždy i něco dobrého.
Poznáš nové kamarády, nové prostředí. Učíš se dobře, takže s tím problémy mít určitě nebudeš. Až půjdeš po prázdninách do školy, tak mi věř, že každý kdo tam půjde s tebou, bude mít stejné obavy a pocity.
Můj syn, když před třemi lety nastpuoval na gymnazium na tom byl stejně. Pomohlo mu, když si o prázdninách na internetu našel stránky toho gymnazia, přečetl si aktuality i historii školy. Na těchto stránkách byla i internetová diskuse, přes kterou se seznámil se svým budoucím spolužákem.Touto cestou se domluvili, že spolu budou sedět a kde si prvního září dají sraz. Třeba ti to pomůže, taky to zkus.
Teď na to ale nemysli a užívej si prázdnin, všchno bude OK.
Přestaňte na to myslet, nemá to stejně cenu, jelikož to neovlivníte. Spíš se těšte. Čeká vás totiž úplně něco jiného, takový maličký krůček ke světu dospělých. Na střední škole je fajn, když se povede kolektiv děcek. Dost často získáte kamarády na celý život. Nekažte si prázdniny, užívejte si volna, tepla, sluníčka.
Neděl nic. A hlavně se neboj. Prostě to neřeš. Stejné pocity má 90% tvých budoucích spolužáků. Většina z nich, nebo dokonce nikdo z nich, tam nikoho nezná. Seznámíte se jednoduše, věř mi. Už jsem za život dost školama prošla a kamarády jsem si našla všude, tak proč ne ty
Zahoď strach, je zbytečný.
Uvidíš, že vztahy začnete navazovat hned první den. Každý se bude chtít seznámit
Jediné, co ti doporučuji promyslet je příchod do třídy. Na to máš samozřejmě ještě dva měsíce, ale je to takový tip, kterým by ses mohl zabývat večer 31. srpna. Záleží na tvé povaze, co ti bude vyhovovat: máš možnost přijít do třídy mezi prvními, sednout si do lavice a čekat, kdo přijde a zeptá se tě, zda si může přisednout. Výhoda: nemusíš nikoho oslovovat, pokud by ti to bylo nepříjemné. Nevýhoda: říct ne by bylo neslušné, takže vlasně nemůžeš ovlivnoit, kdo si k tobě sedne. Přijít, když už bude ve třídě víc lidí. Výhoda: Můžeš si vybrat někoho, kdo je ti sympatický a zeptat se, zda si můžeš přisednout. Nevýhoda: Může ti být hloupé se ptát a můžeš se bát odmítnutí (které na 95% nepřijde, jen v případě, že by ten člověk čekal na kamaráda, kterého už dlouho zná... pak ale není vůbec trapné říct jasně, a zeptat se někoho dalšího).
ber to jako šanci poznat nové kámoše!
Ahoj! Z nové školy strach rozhodně neměj! Uvidíš, že brzy si najdeš nové kamarády.. a nezapomínej na to, že i těch dalších 30 lidí, co s tebou bude chodit do třídy je také nových a nikoho nezná Nebudeš v tom sama a brzy sama poznáš, s kým si budeš rozumět víc a s kým míň.. Určitě se poptej, kdo bude s tebou chodit, najdi si na něj kontakt a už se předem můžeš seznámit! Já jsem chodila na přípravný kurz na gymnázium a všichni ( 8 lidí) z nich se mnou bude chodit do třídy.. jsou to skvělí lidi a myslím, že si s nimi budu rozumět ... O prázdninách si pořádně odpočiň,, zopákni učení a plánuj svojí další etapu života.Přeji hodně zdaru a málo strachu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.