Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium IT-potřebné znalosti

Od: alfaomega odpovědí: 8 změna:

Dobry den, nezvladl jsem příjímačky na medicínu a tak bych si chtěl vybrat jinou vysokou skolu.

Moc by mě zajímali informační technologie. Vystudoval jsem gymnázium, kde jsme měli výuku grafických editorů, pascalu, html editoru a MS office programů. Stačí to abych zvládl studium např na Unicorn college nebo na VS mie?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal0
hodnocení

0x

Vždykcy mě pobaví když někdo z gymlu chce na IT a vyrovnávat se s děckama ze střední kteří studovali IT 4 roky včetně praxí :D

dzordz*
hodnocení

0x

Možná důležitější by bylo taky znát matematiku včetně diferenciálního a integrálního počtu a analýzy. A taky asi něco z logiky. Ale jinak jo, samozřejmě to stačí, počítá se s tím, že řada lidí přijde třeba z průmyslovky a řada dalších naopak z gymplu nebo tak.

michal0

Ale hlavně tam půjdou studenti informatiky ze sš

dzordz*

No to nevím, "za nás" nic takovýho nebylo, v kraji nejspíš nebyla jediná střední škola, zaměřená na IT.

Většina byla z průmyslovek a z gymplů, ale i lidi z ekonomky a odjinud.. Nekončili při první zkoušce, ale zato znatelné množství skončilo na matematice.

Jestli se potřebná úroveň někam posouvá, tak leda dolů.

alfaomega
hodnocení

Ve škole jsme měli semináře z informatiky ale jak jsem už zmínil, já jsme šel na Bi, Fy a Ch. Víte, jak by se to dalo dohnat?

michal0
hodnocení

0x

Řeknu to takhle, zkusit to můžeš ale budeš mít nejspíš problémy. Kamarád taky zkoušel z gymlu na informatiku v Brně. Vzali ho ale většina gympláků při prvních zkouškách vypadla protože jim chyběli znalosti. Když řekneš že si dělal gr. editory, html a office tak se ti vysmějou do očí. Tohle já dělal na zš, to jsou dnes úplně základní věci.

stark*
hodnocení

0x

Já bych rád oponoval zdejším diskutérům - jestliže máš o PC zájem, tak to určitě zvládneš, taky jsem šel na IT obor z gymplu ( a pár dalších spolužáků taky) a nemáme problémy... ale hlavní je podle mě ten zájem, protože jestli to chceš studovat jen proto, abys studoval VŠ tak nevim.. :)

alfaomega
hodnocení

CHtěl bych se ještě zeptat, kdybych náhodou šel na VŠ manažerské informatiky a ekonomie, znamená to, že stačí matika a základy programování, že ano?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]