Nejste přihlášen/a.
Ať dělám co dělám nemohu najít odbornou publikaci, kde je vysvětlen pojem "marginalizace".
Protože vím, že víc hlav víc ví, zkusím to zde, neboť zde je někdy rada dohledatelná.
Takže prosil bych pomoc : Hledám publikaci ( kniha, odborný časopis ) s ISDN, kde je vysvětlen pojem "marginalizace"
Děkuji předem za pomoc
Marginální je okrajový. Marginalizece je tedy "odsouvání na okraj, pracuje se s tímto pojmem v humanitních vědách - sociologie a pod (slovník cizích slov: v humanitních vědách postupné odsouvání jednotlivců nebo skupin na okraj společnosti). Nejsem si jist, zda existuje nějaká odborná publikace, která by se zabývala vysvětlováním tohoto pojmu (možná ano), ale procovat s ním budou práve například sociologové, takže bych pátral tímto směrem (sociologický časopis, andragogika a pod.) Jedna citace:
Chudoba, marginalizace, sociální vyloučeníV podstatě je to skoro to pravé ořechové co jsem hledal. Spíše bych potřeboval popis v nějaké knize, protože to co píše Mareš v tom časopise není tak uplně vysvětlení pojmu. I tak posílám bod, a kdyby se našlo ještě něco, mám ještě dva bodíky. Díky.
Jinak musí o tom být napsáno i v našich knihách od Matouška a podobných, ale nemohu tu definici nebo alespoň popisek najít.
I tak děkuji
Ahoj Fido,
tady je výtah knížek, kde se marginalizace vyskytuje: google.com/...
Ve většině není náhled, ale pokud by ses mrknul v knihovně, určitě to tam někde bude.
PS: Píšeš diplomku? Já jsem ji dnes slavnostně dopsala, uf!
doplněno 10.02.13 19:39:Fido, myslíš Kevina Lane Kellera nebo jiného?
Ahoj Michalko, dik za tip, už jsem něco taky našel, ale není to to pravé ořechové. Kouknu na ty Tvé. Gratuluji k diplomce!
Myslel jsem prof. Jana Kellera
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.