Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reparát dřív než v srpnu?

Od: mery* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den .. jsem v prvním ročníku na střední škole. Vždy jsem měla problémy s matematikou a teď mě hrozí nedostatečná. Měla jsem tam čtyřky a pětky .. a teď na velkou písemku jsem dostala 5. Vím, že v srpnu můžu dělat reparát, ale nejde to nějak zařídit, abych je mohla dělat dřív? Nechci si zkazit prázdniny... příští týden máme před vysvědením výlet a jsou volné jen dva dny...tak jestli by to nějak nešlo:/ Mám doučování, snažím se, všechno...ale asi nedostanu nějakou šanci.. :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Pětka na velkou písemku? No nezlob se na mě, ale to vypadá na reparát po prázdninách. No bóže, to snad vydržíš, ne? Jestli už nyní máš s matematikou takové problémy, co myslíš, že bude následovat? Matematika bývá většinou rok od roku těžší. Takže být tebou, bych to nyní tak nehrotila, v klidu se o prázdninách doučila a pak si udělala ten reparát. Jo - proč takto píši. Jsem matkou dítěte, které si kvůli matematice zopakovalo celý první ročník znovu. A ano, bylo to jen ku prospěchu věci.

iz*
hodnocení

1x

Nešlo. Jde o přezkoušení z učiva za celé pololetí. Jestliže žák nezvládl učivo v průběhu pololetí, je nutné mu dát čas na doučení a na řádnou přípravu k opravné zkoušce.

Opravná zkouška je komisionální. Komise se skládá ze tří osob: předseda (zpravidla ředitel školy nebo jeho zástupce, zkoušející a přísedící). Ředitel školy vypíše termíny opravných zkoušek tak, aby je žáci složili do konce školního roku (do 31. 8.), výjimečně může termín zkoušky z vážných důvodů (např. nemoc žáka) posunout až do 15. září.

Termíny opravných zkoušek se vypisují na poslední srpnový týden - tedy na dobu, kdy už jsou všichni učitelé zpět ve škole. Pochybuji, že by ředitel školy vypisoval kvůli jednomu žákovi extra termín.

- Jedinou možnost bych viděla v možnosti požádat ředitele školy o komisionální přezkoušení ještě před koncem roku (písemnou žádost by rodiče museli řediteli doručit co nejdříve - tak, aby přezkoušení proběhlo ještě před závěrečnou konferencí. Po uzavření známek už zbyde jenom opravná zkouška na konci prázdnin.)

ron*
hodnocení

0x

Mery, na to se asi budeš muset zeptat ve škole, jestli ti dají ještě možnost známku si opravit.

No moc času už na to nemáš, ale zkus to.

mery*
hodnocení

Já nemám 2 známky... protože jsem chyběla. Tak nevím jestli by mi uznali, jestli bych si za to mohla ty testy napsat :/

ron*

Jak říkám. Musíš se zeptat ve škole. A to hned zítra.*palec*

mery*
hodnocení

Jo, doufám že to výjde :( Jinak děkuju:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]