Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak převést číslo na stupně na kalkulačce?

Od: manicka1821 odpovědí: 6 změna:

Prosím vás, jak mám desetinné číslo převést na kalkulačce na stupně?

Mám např. 0,61. Pomocí funkce sin to chcu převést na stupně(vyjít má 70stupňů) Jak? Mačkám shift+sin+0,61+stupně a vyjde mi to vždycky 37stupnu 35´

A když jsme u toho, jak to zase převést zpět?

Jak? Co nejrychleji, prosím!

Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sulfan*
hodnocení

1x

Chyba je u vás, kalkulačka počítá správně:

z "čísla na úhel" : sin^(-1)(0.61) = 35°35´

z "úhlu na číslo": sin(50°) = 0,766

sin^(-1)(x) značí arcsin(x)

doplněno 19.06.12 17:10:

*je to 37°35´

hop®
hodnocení

1x

Nějak nechápu - převod desetinného čísla na stupně? Většinou převádíme jednotky na jiné. V jakých jednotkách je to číslo 0,61? Upřesni zadání, takto je úloha asi neřešitelná...

manicka1821
hodnocení

myslím stupně jakožto velikost úhlu, at o pomocí funkcí sin, cos, tg a cotg

hop®

Myslím, že pomocí goniometrických funkcí k úhlu 70° z čísla 0,61 nedojdeš. Nemáš celé zadání úlohy, nebo se Ti nechce psát? V jakých jednotkách je číslo 0,61, jak jsi k němu přišla?

yolo

Když řeknu že poměr stran pravoúhlého trojúhelníka je 0,5 a že je to pro funkci sin, tak se "dopočítám" (je to běžně známy fakt uvádím jen jako primitivní příklad pro pochopení) pomocí funkce sin, že to je 30°. A jenom tak poměry bývají většinou bezrozměrné.

Nšjak to zadání taky nechápu. To, co jste dělal, bylo to, že jste hledal úhel (vyjádřený ve stupních), jehož sinus je roven tšch 0,61. To, jak praví sulfan, je těch 37stupnu 35´, to prostě tak je. To ale není převedení čísla na úhel; pokud jste měl na mysli to, co jsem popsal, tak nevím, proč by mělo vyjít těch 70 stupňů, to byste musel trochu popsat genezi té úlohy. Ale když se řekne převeďte 0,61 na stupně, tak bych očekával, tak jako hop, že těch 0,61 vyjadřuje úhel v nějakých blíže neurčených jednotkách a máte to převést na stupně; zde si ovšem nedovedu představit, v jakých jednotkách to odpovídá sedmdesáti stupňům. Zkrátka si nerozumíme a pokud to nevysvětlíte přímo a srozumitelně, zkuste tu úlohu popsat šířeji: jak jste k ní přišel, čeho je součástí atd. Snad se něčeho dobereme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]