Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si zapamatovat co nejvíce slovíček

Od: plachta* odpovědí: 16 změna:

MAm problém si zapamatovat slovíčka do angličtiny nebo je rychle zapomínám jak se lepe učit?

doplněno 07.01.09 16:42:

a něco aby to bylo rychleji v hlavě kamoš ma 1 slovičko za pul minuty

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

3x

Hodně slovíček jsem se naučil tak, že jsem si překládal názvy písniček. Pak třeba i texty. Taky je dobré obzvlášť těžká slovíčka napsat na třeba na samolepící lístečky a umístit po bytě - na comp, na dveře, na ledničku, na WC (fantazii se meze nekladou) Pokud máš discmana, nebo MP3 přehrávač, můžeš je také využít na učení. A jak někde narazíš na slovíčko, které neznáš, hned si ho najdi ve slovníku. Něco Ti jistě v hlavě uvízne. Někdy je lepší to dělat pozvolna a nenásilně, než biflovat velký objem najednou. Lze se také učit po tématických okruzích - části těla, zařízení místnosti, nakupování. Nebo se naopak učit slovíčka, která podobně znějí. Prostě způsobů je spousta. Jen si každý musí vybrat co mu vyhovuje.

kobliha*
hodnocení

2x

Tady je celý článek na téma Jak se učit slovíčka:

e-anglictina.blogspot.com/...

jarmik*
hodnocení

2x

Asi to není moc populární rada, ale osobně jsem - dnes již po desítkách let:) studia jazyků nejrůznějšími metodami - zastáncem té nejtradičnější metody:

- vypisovat si slovíčka z každé lekce ručně do notýsku,

- memorovat slovíčka z notýsku v rámci každé lekce,

- občas si prosvištět všechna slovíčka od začátku školního roku.

zuzankha*
hodnocení

1x

Pokud se Vám špatně učí slovíčka jen tak samy o sobě, zkuste jinou formu, než jen memorování dokola a učení si slovíček pod sebou ve sloupečku. Takhle si totiž přesně pamatuju, které slovíčko je přesně pod kterým, ale použití uniká. Navrhovala bych se je napříkad naučit v jednoduchých větách, kde bude slovíčko tím jediným, které neznáte a tak si je lépe zapamatujete. Nebo vyzkoušejte zapojit audiovizuální techniku, myslím tím, že se budete na slovíčko dívat a k tomu si pustíte zvuk - výslovnost.

acapela-group.com/...

Tady na této stránce můžete zadat slovíčko, vyberete mluvčího, který vám jej přečte, můžete zadávat i celé věty. Myslím, že změna stylu učení by Vám mohla pomoci, musíte jenom zjistit, co Vám vyhovuje nejlépe.

dotaz*
hodnocení

1x

právě v tom může být ,,zakopaný pes" zkuste se to neučit pořád dokola, pokud můžete, tak se na konci nechte od někoho i vyzkoušet. Určitě se výsledek dostaví.;)

kozoroh*
hodnocení

0x

No tak já, abych si zapamatovala slovíčka z angličtiny, tak si doma vezmu kus papíru a knihu, ale abych neviděla jak se ty slovíčka vyslovují a píšou a čtu si např. : lev - (napíšu) lion atd., až to konečně všechno umím a každý den si to opakuju. Ale jak říkáš, že tvojemu kamarádovi to leze do hlavy hrozně rychle, tak má možná na to dobrou paměř, protože každýmu to do hlavy leze jinak. Přeju hodně uspěchů v Angličtině.

vojtahavel*
hodnocení

0x

Pokud se cokoli učím, furt si to opakuji dokola. Slovíčka si většinou pamatuju lehce, ale když mi nějaké nejde, tak si ho zkusím prostě nějak zapamatovat a pak si ho zkouším občas říct a nebo napsat. A nebo taky se zle slovíčka učit tak, že si nějaké slovo k danému slovu vymyslíš. Např. nadšený se myslim řekne v angličtině endhuastic, tak si pamatuju, že je někdo nadšenej z džojstyku a je to :).

doplněno 07.01.09 17:52:

Jo a džojstyk a endhuastic - to je jen podobné, to ten džojstyk mi v hlavě oživí jak se zhruba to slovíčko říká a pak mi svitne.

plachta*
08.01.09 14:33
hodnocení

dik

janas*
hodnocení

0x

Já bych Vám doporučila program Language Lab. Je to program udělaný speciálně pro lepší učení a zapamatování si slovíček. Mně osobně s učením hodně pomáhá. Více informací naleznte na: http://vitware.cz/, Tam si ho taky můžte i objednat.

mojmir*
hodnocení

0x

Já osobně používám Language Expert.. crazyaliks.cz/...

Obsahuje fůru učebnic, je přehledný a šikovný.. *palec*

plachta*
hodnocení

jo ten program je super moc diky

Možná je moudřejší si rovnou osvojovat fráze, které vedou nejen k zapamatování jednotlivých slovíček, ale i jejich tvarů...

pplko*
hodnocení

0x

No to já taky, ale já bych potřebovala německý jazyk, bohužel mám i nahrávky a opakuji stále dokola, ale ne a ne to dostat do hlavy, tak jestli někdo opravdu poradí, budu vděčná.Děkuji

dotaz*

právě v tom může být ,,zakopaný pes" zkuste se to neučit pořád dokola, pokud můžete, tak se na konci nechte od někoho i vyzkoušet. Určitě se výsledek dostaví.

magda39
hodnocení

0x

Já používám k učení slovíček tuto stránku: Pamatovak.cz/... Je to zdarma

katerina*
hodnocení

0x

vem si papír a na ten si napiš slovíčko anglicky a na druhou stranu česky. Pokud se budeš učit třeba nábytek nebo pokoje atd. přilep si papírek třeba na skříň na židli na postel atd. Místnost si nalep na futra. polep si takhle třeba celý pokoj vždy když půjdeš kolem lístku s názvem zopakuj si ho. Uvidíš, že za chvilku pomocné papírky nebudeš potřebovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]