Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár dny mi učitelka oznámila,že mám ředitelskou důtku. nikdy jsem žádnou takovou hloupost nedostal. Ale dnes mi učitelka řekla,že ředitelská důtka se bere jako dvojka schování,Je to tak? Jinak se bráním!
V § 17 Vyhlášky číslo 48/2005 Sbírky, o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky je stanoveno, že při porušení povinností stanovených školním řádem lze podle závažnosti tohoto porušení uložit žákovi důtku ředitele školy. Pravidla pro udělení důtky jsou součástí školního řádu. Důtku ředitele školy lze žákovi uložit pouze po projednání v pedagogické radě. Ředitel školy neprodleně oznámí udělení důtky a jeho důvody prokazatelným způsobem žákovi a jeho zákonnému zástupci. Udělení důtky se zaznamená do dokumentace školy.
Doporučuji přečíst školní řád. Dle mého názoru tato důtka nesnižuje známku z chování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.