Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivní spolužák vs nedorozumění

Od: vercakucer* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den máme 9 letého syna kterého vychováváme k tomu aby pomáhal ostatním a bránil slabší.Ale teď se mu to vymstilo i nám.Stalo se to že mají ve třídě problémového spolužáka který už od první třídy napadá spolužáky ,několikrát byl napaden i náš syn.bylo to loni a měl uraz oka.Paní učitelce jsem to samozřejmě řekla,ale nic se nedělo jen ten chlapec dostal poznámku .A to nebyl jediný případ.před pár týdny se stal další a naš syn se do toho zapletl tak že se snažil pomozt napadenému chlapci.Ikdyž uznávám nerozumě.Má totiž chlapce který je napadá sám strach.Místo aby spacifikoval ůtočícího chlapce tak se snažil toho napadeného za ruce odtáhnout pryč.ale teď je náš syn ještě potrestán napomenutím třídního učitele a po mě chtěli podepsat papír ,Ve kterém stálo že se podílel na šikaně spolužáka.To se mi nelíbilo tak jsem šlaza ředitelem školy v domění že je to rozumnej člověk ale pomoci jsem se nedočkala ba naopak.Chtěla jsem vysvětlení jak se mohl syn podílet když se snažil pomoct,že není agresor.Ale dočkala jsem se toho že měl náš syn pomáhat utočníkovi .Což je nesmysl ,i paní učitelka mi do očí řekla že ví že náš syn chtěl pomoct ikdyž nešikovně.Ale v ředitelně jsem byla já za tu hloupou.A to mi pan ředitel vyhrožoval sociálním uřadem ,že jestli nepodepíšu ta je na nás pošle.Když jsem se ho ptala co to má být ,tak mi řekl že mi klidně zeberou všechny přídavky na dítě .Což mě dorazilo uplě.Nejsme socialne slabá rodina takže přídavky na děti ani nemáme.to jsem mu taky řekla.Moc se mu to nelíbilo.Nakonec po velkém křiku a nadávek už jsem nemělasílu a papír podepsala,kuli synovi aby se to už uzavřelo .Protože ted mám problém se synem ,má strach chodit do školy. Od té doby je bojácný a po tom incidentu několik dní zvracel a mělbolesti břicha podle mě nervového puvodu.Bylo dobré že byli zrovna prázdniny mohla se sklidnit aleted šokla opět začala a on je opět vyplašený.Nevím jak mu mám pomoc aby se tím už netrápil a nevím jak mu mám vysvětlit jak to že se snažil chránit kamaráda a ted je za to potrestán.Nevím jak mohu syna ochránit jak mu pomoct .Mám nějaká práva?Připádám si jako bych se bránit ani nemohla.Nevím jestli to mám hodit za hlavu a doufat že to přejde ale vůči synovy mi to příjde sprosté aby ho ted měli za násilníka.Věra Kučerová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

4x

Je pěkné co syna učíte, ale taky je důležité, aby se naučil bránit a to jak sebe tak své práva. Kdybych já věděl, že syn utočníkovi jednu vrazil a tím ochránil toho kluka, tak bych mu řekl že udělal dobře a panu řediteli bych se vysmál a na nějakou poznámku bych ani nereagoval. Nikdy se nikdo nikoho v životě neptá, jestli Váš syn dostal dvojku z chování nebo ne. Co se týká naléhání a vyhrožování pana ředitele, tak je dokonce možnost podat trestní oznámení. Ale spíš bych to řešil s někým na sociálce. Rozhodně bych nic nepodepisoval. Je důležité udržet si čistou hlavu. Ve Vašem případě je již ale pozdě.

Co se týče syna, tak by možná pomohla návštěva psychologa (poradce). Není to žádná ostuda se sejít s nějakým odborníkem. Vždyť odborné lékaře vyhledáváme neustále.

martina30*

Jak už píše sasdax a já jen doplním určitě bych šla někam do poradny a změnila školu.

sofia*
hodnocení

0x

Předešlé odpovědi bych doplnila jen o to, že bych zašla i na školský úřad a stěžovala si na pana ředitele.Přeji vám všem hodně štěstí a pevných nervů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]