Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evžen Oněgin - jak se čte?

Od: purple* odpovědí: 12 změna:

Jak se čte a rozebírá tohle dílo? Nemůžu ho sehnat v knihovně, tak zvažuju jeho koupi, proto byhc ráda předem věděla, jestli bych s tim nesekla po prvních stránkách:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

No, neprohlížel jsem to, ale zkus projít tyhle soubory. Vyhýbej se těm se znakem zámku, ty jsou zaheslovaný. Hledej PDF, DOC a podobné formáty. Avi, WMV atd budou zfilmované verze:

uloz.to/...

doplněno 05.03.13 20:43:

Zahlédl jsem tam myslím i MP3 - to by mohlo být čtení jako kdysi v rádiu. Mám tak načtenýho švejka a je to lepší než to číst sám.:D

hodnocení

1x

Ukázka:
"Já píši vám - co mohu více?
Co ještě mohu dodati?
Teď vím, že máte právo sice
mne pohrdáním trestati,
leč ještě věřím, nešťastnice,
že mne váš milosrdný soud
nemůže přece zavrhnout.

Přesně tak, jak začíná Kartaginec *palec*- vzpomínám dodnes, četla jsem ho v originále i v překladu. A vůbec, ale vůbec mě to tehdy nebavilo. Proč? Protože to byla přece povinná četba. A co bylo povinné, k tomu jsme se jako studenti vždy stavěli s nedůvěrou a despektem.

Dneska, když člověk dozrál a nemusí to číst jen z povinnosti, si ho občas přečtu ráda. Stejně, jako básně F. L. Čelakovského, J. Wolkera, nebo třeba J. Seiferta.

Ono je to všechno v tom, zda je to dobrovolné, nebo povinné.Zvláště u neustále rebelujících studentů. Jaga.:D

lidus*

kartaginec recitovala jsem ji na soutěži a ještě dnes si ji pamatuji-nádhera a recituje se jedna radost.

hodnocení

0x
My jsme ho se tridou cetli v knihovne, moc me nezaujal, neni to muj salek kavy.

ladaadal*
hodnocení

0x

To ti asi nikdo moc neporadí. Záleží na vkusu každého jednotlivce. Znám lidi, co to zhltli několikrát za sebou. Já vydržel pár prvních stran. Možná lepší nejdřív půjčit a pak uvažovat o koupi. Jako asi s každou knihou.

purple*
hodnocení

To je právě problém, knihovna je v našem městě malá a teď před maturitama jsou všechny knížky k maturitě popůjčovaný a rezervovaný dalšíma lidma. Zrovna tuhle jsem nějak pdcenila a teď jí nemůžu sehnat, takže proto zvažuju koupi.

Nicméně díky za odpovědi a doufám, že přibudou další:)

A Vase mistni knihovna to nemuze zapujcit v okresni knihovne?
Pokud se nepletu tak tyhle sluzby se delaj.

lidus*
hodnocení

0x

Miluju tuto knihu dodnes ale musela jsem k ní dozrát, jako povinná četba se mi moc dobře nečetla. Rozebírá se dobře je tu charakter Oněgina, Lenského, Taťány a o těch se dobře píše.

hodnocení

0x

Original v RUSTINE a jinak zalezi na prekladateli.

dzordz*
hodnocení

0x

Ale jo, docela se to dá. Tenkrát jsem to prostě přečet a neřešil, dneska by se mi to asi i líbilo. Zbytečný člověk, eh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]