Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám možnost se učit španělsky nebo francouzsky.A vůbec si nevím rady, co si vybrat. Základy nemám ani z jednoho jazyka. Ale zatím jsem se dívala jen na čísla a ty mají španěl. i franc. podobné.. Takže si myslím ,že asi mají tyto dva jazyky hodně podobných slovíček. A jelikož jsem slyšela , že je franc. těžší,tak že bych si nejprve vybrala ji a později bych se mohla doučit španělštinu, která by mi snad kvůli podobnosti šla docela lehce. Ale vůbec nevím. Co se týká poslechu , líbí se mi francouzština i španělština nastejno. O francouzštině přemýšlím hlavně i proto, že budu mít větší šanci se dostat do Francie, jelikož naše škola pořádá každý rok týdenní pobyt u francouzských rodin. Do Španělska bohužel naše škola nejezdí.
V budoucnu mám v plánu odjet do Ameriky(nejlépe Kalifornie) a tam asi vedle angličtiny bude určitě používanější španělština než francouzština. Takže mám v hlavě zmatek. Budu mocr ráda za všechny vaše postřehy okolo těchto dvou jazyků. Děkuju moc.
Španělština je o hodně snazší, než francouzština. Záleží na tom, jak jste jazykově "vybavená", jak Vám jazyky jdou. Pokud máte možnost jet ale do Francie, a tam se v jazyku zdokonalit, asi bych volila nejprve tu francouzštinu. Máte pravdu, že potom tu španělštinu už byste se event. doučila snadněji.
To zalezi, kolik jazyku uz umis (jsi se ucila) a jestli se eventualne budes ucit oba tyto jazyky. Jestli uz nejaky jazyk umis a budes se ucit oba, tak asi zacni tou francouzstinou. Jestli jsi se jeste zadny neucila nebo se budes ucit jen jedem z nich, asi bych zvolil spanelstinu. Je jednodussi a logictejsi (vyslovnost a pravopis ve francoustine moc neodpovida tomu, jak se to vyslovuje).
Spanelstina a francouzstina jsou podobne, protoze se obe vyvinuly ze stejnych zakladu, tedy hovorove latiny
Jestli se chystas do Kalifornie, tak tam snad ani anglicky umet nemusis. Se spanelstinou se tam obejdes lepe
Volit cizí jazyk podle toho, kam se spíše dostaneš, je dobrý nápad, ale jde jenom o jedno z možných kritérií.
Příliš se neohlížej na to, který jazyk je snazší, podle mne je důležitější, co tě zajímá vedle cizích jazyků, a čemu by ses po škole chtěla dále věnovat.
První jazyk se témř každý naučí lépe, než druhý či další v pořadí. Doporučila bych vycházet z toho, kam se chceš ubírat profesně.
doplněno 28.12.12 17:14:Pak myslím není co řešit. Španělština je krásný jazyk (z dnešních moderních jazyků se nejvíce podobá latině) a není u nás příliš rozšířena.
Myslím, že s angličtinou a španělštinou budeš mít v kariéře dobré možnosti.
Logika velí a myslím si, že je to opravdu tak, že latině se nejvíc podobá italština. Ale jinak ano, přidávám se k tomu, že užitečnější se mi jeví se naučit tu španělštinu. Učit se francouzštinu jen kvůli tomu, že je možnost vycestovat tam na výměnný kurz u školy, to mi přijde na nic. A ano, v Americe pak je španělština jako druhý jazyk skvělá volba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.