Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wolfram Alpha

Od: xxxradekxxx odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Mám zpracovat pár úkolů ve Wolframu Alpha. 4 už mám, ale s jedním si nevím rady. Je to na obsah rovinné oblast a zadání zní: ,,Zvolte 2 libovolné křivky, určete jejich průsečíky a sestavte a vypočtěte odpovídající určitý integrál´´. Pokud by mi to někdo napsal, byl bych zavázán.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Nechapu presne, v cem je problem? *nevi*

Jestli potrebujes, aby po tobe nekdo hodil 2 funkce, tak se kryj, protoze tady leti *smich*:

• [x+sqrt(5)]^3 - 4
  • log[(3x+2)-e]
Snad se protinaji :) (U me v hlave se protinaji *smich*)
luke237
Oprava: druha funkce mela byt log(3x+2)-e
luke237
Tak jeste jednou :( : log(3x+2)+e
xxxradekxxx
hodnocení

Ty křivky bych taky určil a vložil je tam. I ten průsečík těch tvých křive dám ( intersections [x+sqrt(5)]^3 - 4 and ln(3*x+2)+e ), ale prave uz nevim jak do toho jeste sestavit a vypočítat

odpovídající určitý integrál. V tom samým vzorci, co tam připsat. Má to totiž být v jednom všechno právě. zatím díky za radu
luke237
Ja teda Wolfgram neznam, ale kdyz pro zjednoduseni nazvu funkce f,g, abych je stale nemusel opisovat:

1. Co vraci intersect? Dve dvojice? Jak se odkaze na prvni clen druhe dvojice? Intersect(f,g)[1,2]?
  2. Jak se zapisuje urcity integral od a do b funkce h? Int_a^b(h)?
  3. Pak by jsi mel napsat neco jako: int_(intersect(f,g)[1,1])^(intersect(f,g)[1,2])(f-g) *nevi*

Snad chapes, co jsem chtel napsat. Misto f a g tam dosad primo ty funkce. Me se to nechtelo porad opisovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]