Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzika, otázky z testu na medinu

Od: baruska489* odpovědí: 4 změna:

1.

Nádoba má tři různé výtoky, otevřením všech tří se vypustí za 1minutu. Pouze jedním výtokem lze nádobu vypustit za 2minuty. Dalším za 3 minuty. Jak dlouho se vypouští nádoba pouze třetím výtokem?

2. Ultrazvukovým sonarem je měřena z lodi hloubka moře. Mezi vysíláním a přijetím ultrazvukového signálu uplynula doba 0,6 sekundy. Jaká je zde hloubka v metrech? Víme, ze rychlost zvuku ve vodě je 1500 m/s-1.

3. Vodičem protekl proudový impuls 0,32 mikroA za dobu 1ms. Jakým počtem elektronů byl impuls realizován? Víme, ze e= 1,6 . 10-19 C.

Děkuju :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

1) 1/2 +1/3 + 1/ =1 ⇒ x =?

2) je řešen zde: forum.matweb.cz/...

3) Platí: I = Q/tQ = I t

n = Q/e

doplněno 17.06.12 11:48:

U 1) mi v rovnici vypadlo x

1/2 +1/3 + 1/x =1 ⇒ x =?

baruska489*
hodnocení

Děkuju moc, akorát ta 3 mi podle toho vzorečku nevychází. Správný výsledek by měl být 2.10 na 9.

Mě vychází 2.10-23 :/

jonatanka

forum.matweb.cz/... Tu máš řešení zde Ale pokud ti to nejde tak se obrat' na jiná řešení :))Na ty svá které ti vychází je to tvá snaha :)
petapeta*

Zřejmě špatně počítáte, viz: wolframalpha.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]