Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rok na střední škole v zahraničí

Od: amanda1 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

poslední dobou je čím dál častější, že i během střední školy studenti vyjedou na rok, půl roku nebo tři měsíce studovat do zahraničí. Jaký máte na to názor? Mě osobně tahle možnost hodně láká, na druhou stranu, vidím i hodně negativ...Po návratu bych chtěla pokračovat se svou třídou, protože máme hodně dobrou partu (tak dobrou, že bych pro ni udělala skoro cokoliv), nicméně mám strach, že po tom roce nebo půl roce už nebudu schopná se do "normálního" učení dostat, přece jen to v zahraničí bude především o tom jazyku, přátelích, rodině apod. a ne tolik o té škole...Věřím, že bych asi byla schopná se na srovnávací zkoušky nadrtit, ale co pak, během následujícího studia, neměla bych s tím velký problém? přeci jen, rok je rok...Taky by mě zajímalo, zda má někdo zkušenost, jak to probíhá po návratu, rozuměli jste si dobře s rodinou a přáteli?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, neváhl/a bych!

Myslím,že je to zkušenost na celý život. Moc mě mrzí, že když já studovala, tato možnost nebyla. Pokud tu možnost máte a zvládla byste to, neváhejte. Naučite se jazyk, poznáte nové lidi, nové prostředí, naučite se samostatnosti. Toto vše je k nezaplacení. Rok zase není tak dlouhá doba, uteče jako voda.

tlapka*
hodnocení

0x

Od nás spolužačka odjela na necelý rok do USA, bylo to myslím přes druhák. Po návratu dělala srovnávačky a i když to byl trochu záhul, říkala, že to za to stojí. A učitelé jí nedělali problémy, vycházeli ji poměrně vstříc s termíny, dělala si předměty průběžně. :)

A zrovna z učení tam nevypadla.*smich* Samozřejmě, že je tam jiný školský systém a mají ve výuce jiné metody, ale rozhodně tam na sobě musela pracovat a plnit si školní povinnosti. :) Pokud budete mít motivaci zvládnout ty srovnávačky, neviděla bych tohle jako problém. :)

V dnešní době technologií, kdy můžeme vesele skypovat a podobně, není problém ani zůstat v kontaktu s rodinou a přáteli. Ono se to zdá, ale rok uteče rychle... a po návratu si určitě budete mít o čem povídat. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]