Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné, když dnešního dne byla provedena ústní závěrečná zkouška a byl vydán výuční list, jestli se jde proti výsledku (známkám) odvolat. Máme totiž silné podezření že učitelka praxe (mistrová) záměrně zkazila známky jak z praxe, tak právě z ústní zkoušky.
Kam se odvolat, jakým způsobem a jaké náležitosti to musí mít? Jak to bude probíhat potom? Má s tím někdo zkušenosti?
Že je mistrová zaujatá jsem si všimnul také, neboť jsem tam celé 3 roky chodil jako model na praxi a v prváku byla jiná mistrová, tam to bylo OK a spravedlivé, ale od druháku je druhá a ta se vozí jako prase.
Z účesu na závěrečné zkoušky byla celá paf a chválila ho a nakonec dala 4ku, u ústní zkoušky bylo řečeno vše co se učily, co bylo v sešitě a zeptala se a dál? a dala opět 4ku. Ve třídě byly jiné holky, které neměly docházku, splněné modely apod. a známky jim dala bez řečí. Na účesy jim nadávala a dala jim 3ky. Při předávání výučního listu všem poblahopřála a popřála hodně štěstí, ale osobě, která se ten výuční list týká pouze podala ruku a nic víc. V podstatě jí celou dobu šikanovala a dávala jí schválně hnusné známky, jak je možné, že v žákovské knížce má ze všech ostatních předmětu (vyjma matematiky, která ani mě nikdy nešla) dobré známky? Jak je možné, že ta osoba o které se bavíme chodila z praxe vystresovaná a musela kvuli tomu začít brát dokonce prášky na štítnou žlázu? Navíc na tuhle mistrovou si stěžovalo už více lidí, ale škola je vždy odpálila, neboť nemají zájem toto řešit.
Co se s tím dá dělat? Napsal jsem obdobný dotaz na ministerstvo školství, ale obávám se, že tam toho mají tolik, že bůh ví kdy se k tomuto dostanou a zda na to vůbec odpovědí? Někde jsem se dočetl, že snad tři pracovní dny. Takže vzhledem k tomu ,že počínaje dneškem to začíná a zítra je víkend, tak nejpozději do středy písemné odvolání k řediteli školy?
doplněno 15.06.12 14:33:Ještě dodám, že ta osoba, je osobou mne blízkou (řekněme, že v podstatě z rodiny) a nechci uvádět jméno ani vztah této osoby mezi mnou a jí. Pro případné dotazy uvádím, že se skutečně nejedná o mne, neboť jsem již "pár" let ze školy. Děkuji za pochopení.
Může písemně požádat krajský úřad o přezkoumání průběhu a výsledku závěrečné zkoušky a to do 8 dnů ode dne, kdy vám byl oznámen výsledek zkoušky.
takže přeci jen § 82 odst. 1 písm. a), děkuji
doplněno 15.06.12 15:48:Co se ukazuje v práci, výuční list, kde je jen prospěl, nebo i vysvědčení o závěrečné zkoušce, kde jsou známky?
Tak bohužel, stáhnul jsem si úplne znění zákona č. 561/2004 tzv. školský zákon z roku 2008 a bohužel jsem tam nenašel co potřebuji. Je tam pouze postup, pokud byl ze zkoušky vyhozen, případně jí neudělal. Ta osoba zkoušku udělala, ale nelíbí se nám výsledná známka. Školní řád bohužel po ruce nemám a už se k němu ani nedostanem. Navíc co si pamatuji, když jsem ho kdysi pročítal, když jsem byl na škola, tak se tam nic o zkouškách jako takových nepsalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.