Nejste přihlášen/a.
Vím,že to je asi blbost,ale s kamarádem jsem řešil ,.co se stane,když žák 9 třídy.který je od února přijat na střední školu,propadne na konci 9.třídy?Dle mě by měl opakovat ročník.Chápu,že se to asi nestává,ale jen by mě zajímalo,jak se to řeší.Není tu nějaký učitel?
Prostě nová doba...SŠ pak udělá také za 5...maturitu mu dají ze soucitu..., nastoupí na VŠ kam bude přijat již v 1 ročníku SŠ...tu opět "udělá" za 5...No a pak už jen samá pozitiva...a sociální jistoty..
A za 15 let bude dělat ředitele nadnárodního koncernu...nebo poslance v ČR (toho pravděpodobněji).
Imsorry - to máš ověřené? Nějak se mi nezdá, že by přijali žáka, který má 5 na konci 9. Neměl by opakovat a není přijetí na střední podmíněno předáním posledního vysvědčení? Já to tedy neznám, jen mi to napověděl selský rozum.
To bych se pak už vůbec nedivil, že ve vládě sedí samej Plzeňskej doktor a jejich výroky a závěry tomu striktně odpovídají.
No dobře. Myslela jsem, že takhle to funguje všude, ale teď si uvědomuju, že na státních školách tomu může být jinak. Pracuji na soukromé střední škole jako asistentka ředitele a u nás to takto je, já přímo přijímám žáky ke studiu. Ovšem, pokud by měl žák od shora dolů koule, asi by se to taky řešilo jinak...
jde o to,že v únoru dělá příjmačky a to se prakticky neví co má za známky na pololetí,natož na koci roku.Teď je otázka,jestli SŠpak vyžaduje vysvědčení z 9.Možná,že ani nikdo neví ,jak ten žák v 9 třídě dopadl.
doplněno 12.06.12 11:17:imsorry jak je to u vás? musí,žák dokládat vysvědčení z 9?
Když dělá přijímačky, tak pololetní známky už určitě má. U nás na škole se buď dělají nebo nedělají přijímací zkoušky podle toho, jaký je součet průměrů z 2. pol. osmé a 1. pol. deváté třídy.
Teď jsem se lépe informovala u táty, je to ředitel školy a můj šéf. Jakoukoliv SŠ nebo učiliště, soukromé nebo státní, zajímá jen a pouze to, aby žák měl devět let školní docházky. Tudíž, může k nám jít třeba z 8. třídy, kterou prošel dvakrát. Pokud má na konci devítky pětky, žák nemá základní vzdělání, ale to nás, respektive zákony, nezajímá. My potřebujeme 9 let školní docházky a toho žáka musíme vzít, i když nechceme. Takové jsou zákony a platí pro soukromé i státní školy.
doplněno 12.06.12 12:04:A ano, v září musí žáci odevzdat kopii vysvědčení z 9. ročníku.
ja bych zase rekl, ze vzhledem k tomu, ze nema dokoncene zakladni vzdelani, tak musi rocnik opakovat, a je jedno jestli je na dalsi skolu prijat, nebo nikoliv.
Nedělá náhodou opravky?Pak mu dají 4 ať se ho zbaví aby se trápil někdo jiný a zdarec.Pak to tak vypadá všichni mají školu a dělat nebude nikdo!
Já se obávám, že pravdu bude mít imsorry Teď jsem jenom tak letmo nakoukla do školského zákona a podmínkou přijetí na střední školu je splnění povinné školní docházky NEBO úspěšné ukončení základního vzdělávání před splněním povinné školní docházky.
Povinná školní docházka je splněná odchozením devíti školních roků. Základní vzdělání je ukončeno úspěšným absolvováním devítky (příp. příslušných ročníků víceletých gymnázií, konzervatoře, příslušného kurzu). Pokud je podmínkou přijetí na SŠ buď jedno, nebo druhé, tak nemusí být splněny obě podmínky současně Je tedy pravda, že v zákoně je u toho větička ve smyslu nestanoví-li zákon jinak a já nejsem odborník, ale tak letmo jsem nenašla důvod k tomu, proč by to nešlo. Spíš jenom že záleží na řediteli SŠ, jaká kritéria pro příjem studentů vyhlásí.
Na začátku šk. roku na střední musíš odevzdat kopii vysvědčení aby zjistili jestli si prospěl nebo ne. Pokud budeš mít za 5, vykopnou tě, protože nemáš ukončenou zš!
řekl bych,že opraváky na ZŠ se nedělají.Podle mne v pololetí pětku můž mít a jde dále a na konci školního roku,když má pětku,tak propadá a opakuje ročník.Za druhé moje dcera dělala letos talentové zkoušky na gympl viz zde: sportgym-ostrava.cz/... ,takže 10.1. věděla,že je přijata.V té době určitě neměla unámky s pololetí 9 třídy. Druhá věc je ,jakou má dítě motivaci se učit,když od poloviny ledna ví,že je přijata na nějakou školu a pak do června chodí do školy jen dělat ... Chudáci učitelé.Učit takové děcka ,kterým o nic nejde a ještě ,když jsou v pubertě.To musí být fakt radost.Já bych asi vystřílel plný zásobník každou hodinu .Dost nechápu ,proč nejsou příjmačky například v průběhu června.Stačilo ukončit známky v květnu a pak by mohly dělat příjmačky.
No jak myslíte, ale zákony jsou zákony a školy si to nevymýšlejí... To vymýšlejí ti, kteří nemají ponětí, jak to v té škole skutečně vypadá a chodí...
Ale jo, opravky se dělají i na základní škole, viz. par. 53 školského zákona:
Žáci devátých ročníků a žáci, kteří na daném stupni základní školy dosud neopakovali ročník, kteří na konci druhého pololetí neprospěli nejvýše ze dvou povinných předmětů s výjimkou předmětů výchovného zaměření, konají opravné zkoušky.
A i jinak ani to propadání v průběhu základky není automatické, propadnout může žák maximálně jednou na prvním a jednou na druhém stupni. Pokud by měl na stejném stupni propadnout podruhé, tak postupuje dál i s pětkama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.