Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se školy

Od: tomikula* odpovědí: 9 změna:

Čau chodím do 6.třídy na kolu Holečkova10 v Olomouci.a od začátku kolního roku se bojím Děcek,Předmětů,Učitelek,Prostředí učitelky jsou celkem hodný ale já se bojím ve kole vho do 5.třídy jsem byl v poho neměl jsem vůbec strach ale na 2.stupni se bojím veho na 2.stupni se mi nelíbý s mojí mámou jsme byli u doktora psychologa odstal jsem přáky na stres a asi měsíc jsem byl v poho celkem jsem to zvládal ale nezbavil jsem se toho chyběl jsem těd týden a eredně jsem nato doplatil o prázdnínách jsem seděl furt u PC a kdy mě někdo urazí tak jsem natom dost patně rozbrečím ale nevím proč je to pro mě peklo takhle trpět aj paní učitelka třídní mi pomáhá ale stále mám strach nevíte jak se ho zbavit a být takový jako předtím?Děkuji za odpověd.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

To je těké. Nemá rád nové prostředí a změny. Jak se na tebe ostatní dívají? Nejsi tam terčem ikany? Měl by jsi mít nějaký koníček a zábavu, která tě bude naplňovat a bavit. Pak ti bude fuk, co je ve kole. Kdy bude ve kole, tak se bude těit na své hobby a nebude mít černé mylenky. Nejhorí je v té situaci se tomu poddat a propadnout stresu. Pak je to jetě horí. Měl by jsi tam mít nějakého kamaráda. To taky pomůe, ale nejdi do toho hned, pěkně pozvolna tomu dej volnějí průběh, ale pokud nějakého vyhlídne, tak ho zase úplně nenechávej plavat. Pokud bude dobrý, tak ani on tebe nenechá. Pokud někoho vybere hned, tak toho akorát zneuije ve svůj prospěch a ty bude velmi neastný. Holt vechno nejde hned.

Musí si trochu zvykat a hlavně se dr toho, e v pozdějím věku nezačne chlastat,brát drogy,atd... to by to dopadlo...

Musí chtít hlavně ty sám. Musí se trochu dostat ze stereotypu a začít s nečím novým, co tě přímo nadchne a to je právě to, co je u kadého jiné. Sport - pěí turistika,kolo,brusle,skateboard,...,počítače - pak má anci se tím později i ivit a sluně vydělávat,...

Hlavně pak pozná díky tomu nové kamarády, kteří mají stejný zájme a je o čem hovořit. Ti, co s tebou chodí jen do třídy nemusí mít nutně stejné záliby jako ty.

Je něco konkrétního, co tě ve kole netěí nebo z čeho má strach? Pamatuj, e hlavní je najít příčinu. Pátrej po tom, co je v té kole hlavní problém, k vůli kterému tam nechodí. Moná má ztrach z toho veho a nemá na to ani pomylení kór, kdy to takto z obecňuje a bere to jakoby na vechno a jako kola obecně. Tedy u nalezení konkrétní věci pomůe k tomu, aby jsi vymyslel, jak to řeit dál. Snad je nějaký předmět, co tě ve kole baví?

Ona základní kola co se týče učiva není moc zajímavá. Jak půjde na střední, tak u to je moment, kdy je Vás ve třídě pár, ze stejným zájmem o obor. Není to jako na základce, kam chodí kde kdo jen, e to mají kousek domů s rozdílným smýlením.

Hlavně to vydr, sna se učit (to tě taky mylenkama odvede) a pak to bude lepí a lepí. Musí chtít sám. K tomu ti ádný psycholog a ani práky nepomohou. Zítra do koly be. Vím, e se mi to teď říká lehce, ale taky vím, jak se cítí (měl jsem to podobné). Rozhodně ti nepomůe místo do koly jít jinam a toulat se po městě nebo sedět doma. To jen zabije čas, ale na psychyce ti to nic nevylepí. Kdy tam nebude chodit, tak tě kolektiv u víc a víc nebude mezi sebe brát a bude jetě víc neastný. Pak by jsi musel na jinou kolu a tam si bude zvykat na nové učitele a áky a bude to horí, protoe tě učitelé nebudou znát a ne tě poznají, jaký doopravdy jsi ...

Take do koly choď u k vůli docházce a méně problémům v kolektivu a u učitelů. Dr se, bude líp *hej*

doplněno 13.01.13 08:58:

Taky jde o to, e do 5. třídy vás učí jedna učitelka vechno celý den. A teď máte poprvé třídní učitelku jen n některé předměty a na ty ostatní jiné a jiné. Je to tak?

tomikula*
hodnocení

Ano je to tím e kadá změna pro mě je něco nového čeho se bojím nevím jak se uklidnit protoe změny nemám rád furt chodit z třídy do třídy je to hrůza a jsem celkem dost závislí na svojí mámu rozmazluje mě a v 5 to bylo tak přiel jsem a byl jsem v té třídě celý den ale těd chodím potřídách a nemám to moc rád ale budu to muset nějak překousnout protoe z třídy do třídy budu chodit a do 9 a já nechci se tak trápit a do 9

tomikula*
hodnocení

Jo a jetě si pamatuju jak jsem byl malej a chodil do kolky taky jsem měl takový strach protoe to bylo nové prostředí a taky jsem brečel těch 10min a potom mi bylo dobře a tak to je aj ve kole třeba břečím první hodinu a potom je mi líp ale zase dalí den brečím zase tu první hodinu a tím to je od mala nemám rád změny ale kdy jsem el do koly taky jsem nevěděl co tam je jaký to tam je ale nebrečel jsem je to dost divný kdy do 5.třídy jsem byl v poho ale a na 2.stupni mám strach.

gumidek*

Postav se tomu. Postupem času ti matka bude víc a víc lézt na nervy, a se osamostatní. Věř mi. Já ve kolce taky prvních pár dní seděl v koutě na idli a koukal na ostatní, jak si hrají. Nesnáel jsem přímo, kdy se řeklo karneval nebo makarní. Převléct se za idiota a pak tam z ostatníma akovat. Taky jsem neměl rád tábory. Jde o to, e svobodně nemůe nic dělat a jen jsi v kolektivu a hraje pitomé hry, které tě nebaví a je ti to nepříjemné, protoe by jsi dělal něco jiného.

Postupem času zjistí, e to má jen jeden cíl. Poznávat lidi a kamarády. Neboj, postupně to bude lepí, ale sna se.

tomikula*
hodnocení

Čau dnes jsme měli jen 5 hodin a citím se hrozdně celý den ve kole my bylo hrozdně nevím jak to popsat psichicky jsem v prdeli

gumidek*

5 hodin? Na střední pamatuju 6 hodin, pak hodina na oběd a pak 2 hodiny odpolední...

5 hodin je pohoda ;)

Říká, e je to změnou z prvního stupně na druhý. Co kamarádi? Na první stupeň z tebou chodily? Teď se nebavíte? Sedí sám v lavici? Pamatuju se, kdy jsme se ve kole nudily, tak jsme po sobě házeli papírky. Výhoda byla sedět vzadu. Přidalo se pár kámoů a čas více letěl a nebyla nuda.

Nebo se v lavici hrají karty se spoluákem nebo pikvorky (kdy je nejhůř).

Vdy to zas tak hrozné není. Ano, má to jeden háček, e se při přesunu na chodbě vídá se staríma spoluákama, kteří chodí do vyích tříd, ale dělají ti něco? Oni tam přece taky chodí zrovna jako ty...

Je načase se posunout dál a poznat kolu. U to není sedět v jedné třídě celý den. Chápu, e je stres zazvonění, ty jsi jetě na chodbě a neví, kde se máte přesunout a pak zůstane na prázdné chodbě, hodina začala a co teď.

Nesmí se bát. Buď se trefí do správné třídy na 2. pokus nebo jde za zástupcem a on u tě nasměruje přesně (mám přehled, kde má hodinu jaká kr... učitelka *frajer*).

Holt jsou různé situace do kterých se můe dostat. Ber to tak, e kdy nejde o ivot, tak jde o hovno. Chápu, e kdy se dostane do stresové situace, tak se třeba třese nebo omdlí, ale ty se hned bojí těch následků a neriskuje. Jen riskování a vkročením rovnýma nohama do problému stres postupně odbourá. Jak jsem psal. Nepoddej se tomu.

Co tam dnes bylo tak hrozného?

eulalie*
hodnocení

0x

A tvé obavy ze kolního prostředí mají nějaký důvod? ikanují tě? Nebo se bojí jen tak, protoe je to změna ten druhý stupeň? A jak jsi na tom s počítačem? Hraje hry? Má virtuální kamarády? Já si myslím, e jsi citlivějí kluk, na kterého změny doléhají tímto způsobem. Je dobře, e ses svěřil mamince a ta se ti zřejmě snaí pomoci. Vyprávíte si spolu o tom, co tě trápí? Vyslechne tě?

tomikula*
hodnocení

Mě ve kole nikdo neikanuje mám tam kamarády ale citím se tam sám prostě nikdo neví jak mi je a je to hrůza tam být tak dlouho a takhle trpět je mi u z toho veho zle.

abc*
hodnocení

0x

Na 1. stupni ti možná bylo líp,ale změna je prostě život.Myslím,že si časem zvykneš.Pokud máš alespoň jednoho dobrého kamaráda a nikdo tě nešikanuje nebo nějak neobtěžuje,tak se nemáš čeho bát a být ve stresu.Ani se nenaděješ a budeš ze ZŠ venku,tak zatni zuby a běž do toho.Držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]