Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gympl nebo ne

Od: ad* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, jsem v šesté třídě a uvažuje o tom že bych šla ze sedmé třídy na Gympl šestiletý do Poruby na vysvědčení nemám ani jednu trojku a snad se vlezu do 4 dvoje myslíte že je to dobrý nápad a mám to zkusit nebo mám počkat na 9 třídu? ;)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Umíš si představit chodit 8 let do stejné školy se stejnými spolužáky? Umíš si představit v deváté třídě nemít moc volbu jít studovat jinou školu než ten gympl? Umíš si představit, že na tebe budou kladeny větší nároky na učení než na tvé spolužáky na základní škole? Už jak budeš na gymlu v primě, tak se na tebe bude pohlížet jako na studenta, budeš se muset více učit, a pokud nejsi zvyklá se učit, můžeš mít na gymplu docela problémy.

polinek*
hodnocení

2x

,,záleží,co chceš potom dělat. Ale myslím,,že pro holku je to OK..

doplněno 11.06.12 14:40:

bude mít lepší a větší volbu výběru .Kdyby byla kluk,tak je to na nic,ale u holky je to základ. Učit se musí všude. Pak může být Bc...i třeba výše,,záleží,jak jí to půjde.

ad*
hodnocení

Já jsem potom chtěla být učitelka a kdybych se třeba nedostala ani z 9 na gympl na jakou střední by jsem potom šla na chemicko, průmyslovou , zdravotní no to ani náhodou tak jsem dopadnout nechtěla a když mě vezmou už teď budu mít vymalováno...

eulalie*

Ber to tak, že ty se musíš rozhodnout. Já napsala jen takové momenty, co mohou přechodem na gymnázium přijít. Asi nejdůležitější je to, že ty nároky na učení budou podstatně větší, tak aby sis nevzala větší sousto na sebe, než zvládneš. Spousta žáků, co měli na základce jedničky, pak na gymplech patřili spíš k tomu horšímu průměru. Ale to vůbec nemusí být tvůj případ. Takže - máš-li chuť to zkusit, nic ti nebrání.

pu®
hodnocení

2x

Šestiletý v Porubě, to myslíte Čs. exilu? Tam jsem chodila na osmiletý, odešla v tercii (nikoliv z důvodu nekvality té školy, naopak, ale chtěla jsem se specializovat jinak). Pokud se škola nijak zásadně neproměnila, tak je to dobrý gympl, učitelé také slušní (dost jich tam stále je, co přišli noví, také se o nich nemluví špatně), vybavení bylo dobré už tehdy a myslím, že si ještě polepšili.. Tolik ke škole.

K vám - také záleží na mimoškolních aktivitách. Já jsem například musela s přestupem na víceletý gympl trochu omezit odpolední zájmy, byl to trochu šok - uvědomte si, že tamní kantoři jsou zvyklí učit pomalu už dospělé studenty a "malé děti" jim někdy připravují šok... Své učitelské tempo nezpomalí, takže musíte dávat větší pozor, naučit se rychle, jak si dělat efektivní zápisky apod. Pokud jste teď dvojkař, může se stát, že se trochu zhoršíte - ať nemáte šok. ALE zase - jak píšete, odpadne stres v deváté třídě a můžete to vzít teď jako zkoušku "nanečisto" - poznáte, co je to přijímačkový stres, jak se píšou testy atd., to také není k zahození. Já na vašem místě bych si tu přihlášku dala a zkusila to. Za to nic nedáte. A taky - nemusíte pak litovat, že jste to nezkusila. Vždycky je lepší litovat případného neúspěchu než toho, že jsem se o nic ani nepokusila!

doplněno 12.06.12 00:41:

Pavla Tigrida jsem poté jako čtyřletý vystudovala taky *smich* Co do kvality - těžko říct, učitelé po mém odchodu šli kvalitativně hodně dolů (nabrali se noví, kteří dříve učili na ZŠ, což naprosto vůbec nechápu), ale program studia je pořád vynikající. Takže doporučuju i tento. Obecně ale platí, co jsem psala výše... plus připravte se na záběr jazykový, pokud tam jsou stále jazykáři, jací byli za mě, tak to není procházka růžovým sadem, musíte opravdu makat. Ale zase máte potom vystaráno... Kdo se od nás hlásil na jazyky, neměl problém.

ad*
hodnocení

no já jsem chtěla jít na Gympl Pavla Tigrida...Né Čs exilu..

myse*

Navíc - na 6 letém gymplu pořád můžete udělat přijímačky na jinou stř. školu a přejít do prváku na 4letý...

takže proč to nezkusit, nic není ztraceno...

askmenow*
hodnocení

1x

Dej si přihlášku a uvidíš. Pokud se nedostaneš, máš vyřešeno. Pokud se dostaneš, pak zvažuj. Za pokus nic nedáš.

hodnocení

1x

Musím se přiznat, že jsem si dosud myslela, že gymnásia jsou buď čtyřletá /z devítky/, nebo osmitetá /z pětky/.

Znám několik dětí na tom 8letém a říkají všechny, že tam jsou na ně kladeny už daleko větší nároky, nevidí v nich žáky ale studenty a očekávají od nich daleko víc. Pro děti je to dobrá příprava na VŠ, ale zase dříve přicházejí o své dětství, bezstarostnost. Tak záleží na Tobě, čemu dáš přednost.

Vnuk dělal zkoušky z pětky, na přání rodičů. Sám nechtěl, ale musel se podřídit. Jeho touhou je železniční průmyslovka v České Třebové. A rodiče najednou - 8 letý gympl. Domluvil se se 2 stejně postiženými spolužáky a přijímačky prostě nezvládli. Úmyslně. Dcera se pak divila, že tak šikovný a chytrý žák to nezvládl. Asi to bylo příliš těžké...;)

Kdyby věděla, jak to všechno bylo. Že kluk to udělal všechno jen kvůli své vysněné železnici.*smich* Jaga.

stasek
hodnocení

0x

No já nevím jestli je gympl dobrý nápad se 4 dvojkama... Vím, že když já jsem vycházel devítku, tak měla kamarádka problém se dostat na gympl s jednou dvojkou. A pokud chceš být učitelkou, tak na to žádný gympl mít nemusíš, dneska se na pedagogickou dostaneš z jakékoliv školy...

vvj*
hodnocení

0x

Já jsem šla na gympl z páté třídy ze začátku jsem se zhoršila , myslela jsem že je to tím přestupem, potom jsem tjistila že mi to učivo prostě nejde.A potom jsem se vrátila ke svým známkám ze základky.Máš dobré známky , takže maximálně dostaneš o pár dvojek víc ale, měla by sis pamatovat že možná budeš mít horší známky jak na základce ale na vysoké škole budeš něco umět, protože gympl je nejlepší příprava na vysokou,a jestli si nejsi stoprocentně jistá co chceš v budoucnu dělat jdi do toho ,vždy můžeš přestoupit na jiný gympl nebo střední.

iz*
hodnocení

0x

Určitě doporučuji. Moje nejstarší dcera takhle vystudovala dvoujazyčné česko španělské gymnázium (maturita ze španělštiny byla vlastně na úrovni státní zkoušky). Nemohla si vynachválit rozdíl v přístupu profesorů oproti ZŠ.

Kdyby ti to na gymnáziu nešlo, můžeš se pořád vrátit zpět na ZŠ a v 9. třídě podat přihlášku na jiný typ školy.

evanes
hodnocení

0x

Ahoj :) Moje odpověď zní jednoznačně! Jdi na gympl! Šestileté gymnázium je v mnoha ohledech výborné! Narozdíl od základky se toho mnohem víc naučíš a pokud by ses rozhodla jít na gymnázium z 9. třídy, ti co už tam dva roky byli mají velký náskok! O těch co jsou tam od 5. třídy ani nemluvě.. Hlavně poznáš, jaké to vlastně je. Když bys tam měla problémy, tak vrátit se zpět na ZŠ není porblém. Ale dostat se tam jo. Za zkoušku to stojí, pokud uděláš přijímací zkoušky, určitě jdi do toho! Poznáš nové kamarády a před svými vrstevníky budeš mít náskok! :)

leonka2222*
hodnocení

0x

No moje kamarádka Pája šla taky na gymnázium.Měla tam taky nějaký ty dvojky a na gymplu musela hodně zabrat.Učila se po celej školní rok a skoro vůbec nechodila ven (jenom se učila od rána do večera).Nakonec to vyšlo a má na výzo samý. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]