Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou školu - co s rodiči?

Od: luczy odpovědí: 5 změna:

Jsem na škole ve Stříbře na Veřejnosprávní činnosti v prvním ročníku.Mám velký problém s odbornými předměty, které jsou právo a veřejná správa.Těmto předmětům vůbec nerozumím, nebaví mě a když se to snažím naučit, tak mi to nejde do hlavy, protože mě to pro mě není zajmavé.Chtěla bych přestoupit na jinou školu, na servírku do Mariánských lázní. Ale mám velký problém s rodiči, kteří o tom nechtějí ani slyšet a nedaj mi ani příložitost se k tomu vyjádřit, abych jim zkusila říct proč chci přestoupit.Chtěla bych poradit co nimi? *nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

1x

Tak děvče, v tom ti asi nikdo cizí moc nepomůže. Pokud máš někoho (tetu, strýce atd.), koho tvojí rodíče ,,berou" (věří mu), tak ten by ti mohl pomoc, připadně i škola, ale jinak - nevím. Nějaké ,,truc" akce bych nedoporučoval, většinou se obrati proti tobě. Přejí ti mnoho úspěchů.

lidka*
hodnocení

1x

To už jsi poslední měsíc asi čtvrtá s tímto problémem. Zkus to vydržet. Ten prvák je vždy nejhorší, ale časem se to srovná, věř mi. Sama jsem hodně dlouho pracovala ve veřejné správě. Máš šanci získat po škole slušné zaměstnání. Nejen ve veřejné správě, ale i kdekoliv jinde. A pokud práci zvládneš, nemusíš se tolik bát o zaměstnání, jako v soukromém sektoru. Zatím to byla pouze předvolební prohlášení, že se budou snižovat stavy úředníků. Ale to asi nechceš slyšet, viď. Přečti si ještě příspěvky na toto stejné téma "Škola". Bez domluvy s rodiči a jejich souhlasu nemáš šanci něco měnit. *mala*

jabraka*
hodnocení

1x

Milá Luczy.

To že předem říkáš že předmětům nerozumíš a že tě nebaví a podobné výmluvy ,tě jen ženou mezi lidi se stejným smýšlením,které baví jen hry na počítačích a vysedávání po barech.Končí většinou na ulicích.SOU kuchařů, číšníků,servírek a cukrářů v Mariánských Lázních znám velmi dobře.Už leta tam jezdím ke kamarádovi,který je tam ředitelem.Mohu říci,že studium je tam extra náročné,pokud žák nemaká jak mourovatý,vypadne v prvním ročníku.Je tam velmi tvrdá disciplina,se kterou se nemůže ta škola ve Stříbře srovnávat ani náhodou.Žije se na internátě,kde je to jako ve vězení.Holky mají tak dvě hodiny denně volno pro sebe.Tři průšvihy,letí z internátu,pro přespolní to znamená odchod i ze školy.Tak uvaž,zda na to máš!.

JABRAKA

zuzankha*
hodnocení

0x

Každý občas narazí na nějaký předmět co ho nebaví, opravdu zkuste zatnout zuby a uvidíte, že to půjde. Rodiče se vám pouze snaží pomoct a zajistit co nejlepší budoucnost, to se jim nemůžete divit. To, že Vás nenechají vysvětlit, proč chcete přestoupit, to už je druhá věc. Prvák je opravdu nejhorší. ten přechod bývá často krušný, v dalších ročnících už je to potom lepší. Zkuste vydržet alespoň ten rok a pokud to opravdu nepůjde, tak až pak bych volila přestup, jak chcete Vy.

Přeju hodně úspěchů a ať všechno vyřešíte správně.:)

pralinkaa*
hodnocení

0x

Milá Luczy, asi vím jak ti je, já sama sem byla na škole kterou mi vybrali rodiče a na které mě to ani trochu nebavilo.S tím že jsem chodila do školy s odporem přišli brzo i problémy. Pokud tě to na škole vážně nebaví, mohl by ti pomoct třeba nějaký učitěl ke kterému máš důvěru. Možná by na rodiče zapůsobilo, kdyby on sám jim řekl že se na tuhle školu zrovna nehodíš a na jiné by ti to určitě dobře šlo. Zapřemýšlela bych ale ještě nad výběrem školy, určitě se nepřihlašuj na nějakou školu jenom tak z nouze, že tam se ti to zdá lepší a lehčí. Vyber si studium něčeho co tě bude bavit a co tě v životě bude naplňovat a pokud je to dělat servírku něbo kuchařku tak přeji hodně štěstí:).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]