Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rh faktor - vysvětlení

Od: dikobraz odpovědí: 5 změna:

Ahoj všichni, mohli byste mi někdo zjednodušeně vysvětlit, co je to Rh faktor, zítra píšu test, ale z wiki jsem to moc nepochopil :D Co je to Rh faktor?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Kyž to napíšu úplně zjednodušeně, Rh ( tzv. Rhesus faktor ), je to antigen, který se nachází na povrchu červených krvinek. To znamená, že je člověk typ pozitivní, čili Rh+.

Ale někdy se antigen na krvinkách nenachází a pak je člověk typ Rh-.

Ti, co jsou Rh+, nemůžou přijmout krev Rh- a opačně.

fram
hodnocení

0x

Kde se o Rh faktoru nejvíc mluví

Když se matka a dítě nemají stejný Rh-faktor červených krvinek, jedná se o rizikové těhotenství. Když má budoucí maminka Rh negativní a plod po otci Rh pozitivní, tělo matky vnímá tyto krvinky plodu jako cizí a protilátkami se je snaží zničit. Pokud se v těhotenství zjistí hodně těchto protilátek a dojde k ohrožení plodu, řeší se léčba transfuzí krve přes pupečník. První těhotenství bývá bez problémů, u dalších se protilátky tvoří rychleji.

des*

Pro fram-Manželka má ORH - a já ORH+ máme dvě zdravé děti a nikdy manželka neměla s jejich porodem problém.Takže pravidlo to není.

Dtto. Ale nevyhraňoval bych to tak. Fram neříká, že takové těhotenství nelze, ale že je rizikové a to je pravda, a že riziko stoupá s počtem porodů, což je také pravda.

naihonn*
hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/...

doplněno 11.06.12 09:24:

Hm, ještě nevidím. Ale nevím, co je tam k nepochopení. No, to je jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]