Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poslední dobou se problematika slohu hodne diskutuje. Chtela sem se zeptat, zda nekdo nevi jak je to s pravoopis. chybami. Kdyz mám chybu pořád v jednom slově-že napíšu špatně 20x to samé slovo, počítá se to jako jedna chyba nebo jako 20 chyb? Dekuju
20cet.Dejme tomu,že máš diktát,ve kterém se objeví 5x slovo "mýtina," a ty napíšeš "mítina",myslíš,že kantor ti tu chybu zaškrtne pouze jednou?
Já myslím,že nikoliv...
ne, tak jsem to nemyslela. Špatně sem se vyjádřila.Jasně že tam bude dvacet chyb ale pří závěrečném hodnocení se to bere jako 20 nebo 1, jelikož je to chyba v pořád v tom samém slově. Hodně se o tom vedou spekulace, hodně lidí říká že se to pak při vyhodnocení bere jako jedna chyba, někdo že se počítá přesně těch dvacet...Ptala sem jsem, jelikož mě to zajímalo. Děkuji ale za nazor
No, hlavně myslím, že by se v rozumné slohové práci nemělo stejné slovo moc často opakovat...
No, nejsem si jistá, protože mi jsme psali teď kontrolní diktát a vjednom slově, které se vyskytovalo v textu 5x jsem udělal chybu a profesor mi to počítal jako jednu. Je možné, že to dělá ze svojí dobré vůli, i když jak ho znám, tak se mi to nezná. Připravuje nás na maturitu (i když jsme v 1. ročníku) a vše musíme dělat podle nich, tak nevim nevim... Je pravda, že já sobě bych za to dala 5, protože napsat Národní divadlo s malým n je vážně trapas :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.