Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH - zboží, zahraničí

Od: zuhud® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jdu sem v zoufalství největším a prosím o radu. *modla*

Potřebovala bych vědět, jak je to s DPH v případě dovozu zboží ze zahraničí a s prodejem do zahraničí.

Jde tam o to, že při dovozu zboží ze zahraničí, mám právo na odečet daně na vstupu ( z nákupu ), ale to stejné DPH z toho účetního případu mám v účetnictví i na straně Dal - to znamená povinnost odvést daň.

Prosím Vás, poraďte mi jak to je? A proč to tak je? A kdyby někdo věděl, i přímo paragrafy v zákoně. Potřebuji nasměrovat, a vysvětlit, abych si to kdyžtak mohla nějak sesumírovat.

Moc děkuji za pomoc, je to pro mne opravdu důležité!

ZuHud

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

když nakupujete po EU tak nakupujute rovnou bez DPH ( když jste ovšem plátce ) ,nic si nenárokujete ,ale rovnou kupujete bez DPH . DPH odvádíte ,až když zboží prodáte ( a to z celé částky )

buss
hodnocení

0x

Vizte zákon o DPH a podnikáte-li, neváhám se zeptat své finančnice na FÚ, platím si ji. No a co clo? Jinak web podnikatel.cz a pod.

artik*

clo se v EU neplatí

eulalie*
hodnocení

0x

No zkuste mrknout na fakturaci v systému reverse-charge, tak nějak se účtuje při nákupu zboží ze EU.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]