Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr ve škole

Od: dayn odpovědí: 8 změna:

Jsem jakoby v prváku, ale na gymplu, kde jsem na 8mi letým...můj dotaz zní, pokud mám 3,5;4;5;5 a známka je 100%ní ...tudíž mi vychází aritmetický průměr 4,375 zaokrouhleni na 4,4 tak pořád mám za 4 žejo?Né že bych neuměl počítat, ale jde mi spíš o to, že mě nemůže nějak "potopit", když mám průměr pod 4,5 a známku už jinou mít nebudu? ...díky za nějaké normální odpovědí.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zrzka*
hodnocení

1x

můžete mi někdo vysvětlit, jak si někdo kdo se dostal na gymnázium může myslet, že se známky na vysvědčení dávají podle aritmetickýho průměru?

Doporučuju, abys okamžitě začal projevovat snahu o známky. Rozhodně nejde o průměr... známky jsou jen pro orientaci a i podle nich je tvůj výsledek hodně slabej - převažuje nedostatečná.

hodnocení

0x

Jestli se bude výsledek počítat jako průměr, tak v pohodě. Nicméně u nás se nikdy na přesný průměr nehrálo. Kdybych byl učitel, udělal bych ještě jeden pokus a pokud by dopadl špatně, dal bych celkově za 5.

buss
hodnocení

0x

Matematicky ano, ale takto se nepostupuje.

lordslayer*
hodnocení

0x

Na průměr bych moc nespoléhal. Já kdysi dostal pětku z průměru 3,7...

myse*
hodnocení

0x

jo jo, čtyřku bys mohl dostat... ale zkus projevit aspon trochu snahy, nevím z čeho to má být, ale co udělat nějaký referát nebo příklady navíc nebo tak něco a trošičku si polepšit?

nebo se nechat ještě jednou vyzkoušet, ještě máš trošku času...

Jinak učitelé samozřejmě počítají průměr, ale potom se přiklánějí podle aktivity a sympatií buď k horší nebo lepší známce.

myslím si ale, že tě v prváku nenechají rupnout, vím jak je těžké ze základky rovnou na gympl, ten styl učení a tak, chvíli to trvá než si člověk zvykne... Na druhou stranu - jestli takovýchhle známek máš víc, je to na zvážení odchodu z gymplu... než se tam trápit...

No já nevím, ale spíš ho nechají rupnout v prváku než někdy na konci. O zvyk jde samozřejmě taky, ale pokud to směřuje k takovým známkám, asi bych to, souhlasím, celkově přehodnotil.

icecream*
hodnocení

0x

Záleží také na tom, jakou váhu má každá známka (za kolik je bodů - tolikrát ji vynásob). Obvykle se čtyřka dává do průměru 4,4 - tak je tomu alespoň u nás na gymplu...

b
hodnocení

0x

Na průměr se vůbec nespoléhej. Ten slouží jen pro hrubou orientaci a v tvém případě je to jasné: hodnocení je mezi 4 a 5, takže klidně to může být nedostatečná i bez toho, že by tě chtěl učitel potopit. Přihlíží se i k dalším věcem, jako je třeba aktivita v hodině. Zkušený učitel bez problémů rozliší, jestli jsi učivo zvládl alespoň dostatečně a dá ti čtverku, nebo jsou tvé znalosti nedostatečné a pak dostaneš pětku. Doporučuji ti zeptat se učitele, co bys mohl ještě nyní během června udělat pro zlepšení prospěchu (přezkoušení, mimořádný test, referát...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]