Nejste přihlášen/a.
Jsem jakoby v prváku, ale na gymplu, kde jsem na 8mi letým...můj dotaz zní, pokud mám 3,5;4;5;5 a známka je 100%ní ...tudíž mi vychází aritmetický průměr 4,375 zaokrouhleni na 4,4 tak pořád mám za 4 žejo?Né že bych neuměl počítat, ale jde mi spíš o to, že mě nemůže nějak "potopit", když mám průměr pod 4,5 a známku už jinou mít nebudu? ...díky za nějaké normální odpovědí.
můžete mi někdo vysvětlit, jak si někdo kdo se dostal na gymnázium může myslet, že se známky na vysvědčení dávají podle aritmetickýho průměru?
Doporučuju, abys okamžitě začal projevovat snahu o známky. Rozhodně nejde o průměr... známky jsou jen pro orientaci a i podle nich je tvůj výsledek hodně slabej - převažuje nedostatečná.
jo jo, čtyřku bys mohl dostat... ale zkus projevit aspon trochu snahy, nevím z čeho to má být, ale co udělat nějaký referát nebo příklady navíc nebo tak něco a trošičku si polepšit?
nebo se nechat ještě jednou vyzkoušet, ještě máš trošku času...
Jinak učitelé samozřejmě počítají průměr, ale potom se přiklánějí podle aktivity a sympatií buď k horší nebo lepší známce.
myslím si ale, že tě v prváku nenechají rupnout, vím jak je těžké ze základky rovnou na gympl, ten styl učení a tak, chvíli to trvá než si člověk zvykne... Na druhou stranu - jestli takovýchhle známek máš víc, je to na zvážení odchodu z gymplu... než se tam trápit...
Na průměr se vůbec nespoléhej. Ten slouží jen pro hrubou orientaci a v tvém případě je to jasné: hodnocení je mezi 4 a 5, takže klidně to může být nedostatečná i bez toho, že by tě chtěl učitel potopit. Přihlíží se i k dalším věcem, jako je třeba aktivita v hodině. Zkušený učitel bez problémů rozliší, jestli jsi učivo zvládl alespoň dostatečně a dá ti čtverku, nebo jsou tvé znalosti nedostatečné a pak dostaneš pětku. Doporučuji ti zeptat se učitele, co bys mohl ještě nyní během června udělat pro zlepšení prospěchu (přezkoušení, mimořádný test, referát...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.