Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi VŠ a VOŠ

Od: frogi* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jaký je rozdíl co se týče výuky a způsobu docházky mezi vysokou školou a vyšší odbornou školou?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x
Délka studia na VOŠ se pohybuje v rozmezí od 2 let až do 3,5 let dálkové studium 3 až 4 roky. Toto jsem stáhla a tak se domnívám, že na VOŠ se nastupuje po základní docházce a nebo studuje dálkově. Vysoká škola je další stupeň studia po maturitě. A samozřejmě záleží na oboru VŠ a délce studia. Víc informací jistě zjistíte na stránkách konkrétní školy, kde najdete i možnosti studia a obory, které škola zajišťuje. Vždy každá škola zveřejňuje, které třídy budou ve školním roce otevírány, aby si zajistily dostatek uchazečů o studium (kvůli dotacím). Určitě dalším zdrojem informací budou stránky ministerstva školství i krajských úřadů. *cteni*
doplněno 30.12.08 18:30:

Takže musím opravit svou první informaci - obojí jsou studia po maturitě - omlouvám se a zde je odkaz, kde se hodně dozvíte o obou formách studia. ssvs.cz/...*hi*

frogi*
hodnocení

děkuji moc za odpověď ale myslela jsem spíše jak to vlastně třeba na VOŠ probíhá jako výuka, jestli se to dá taky ty hodiny předem plánovat tak jako na VŠ, jestli jsou taky zkoušky až po určité době nebo se zkouší průběžně jako na střední a tak.. už jsem se na stránky školy dívala ale tohle tam nepíšou, jinak mám v plánu jít na denní 3leté studium :)

mil®

Ano je to velmi podobné jako na VŠ.

doplněno 30.12.08 18:55:

Zápočty ,zkoušky, zkouškový

zuzankha*
hodnocení

0x

Rozíl mezi VŠ a VOŠ je zejména v odlišném titulu - po absolvování studia získáte titul DiS. Jinak ale dnes už mnoho VOŠ spolupracuje s vysokými školami a tak někdy můžete obdržet i titul Bc. Jinak absolvování studia se neliší od toho vysokoškolského . absolvujete zápočty, zkoušky, důležité si je dát jenom pozor, že tady už nestačí jenom omluvenka jako na střední, často bývá v některých předmětech vyžadována 90% nebo 100% docházka - u praxí. Pokud mohu srovnávat, tak vím, že většina VOŠ zahajuje školní rok už 1.září se středními školami, ale to je samozřejmě individuální u každé školy.

Pak se ještě nezapomeňte připravit na skutečnost, že studium na VOŠ je placené, tato částka se pohybuje od cca 3 000, až po desetitisícové částky na soukromých školách.

Přeju mnoho úspěchů ve studiu.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]